12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Aproximativ 50.000 de persoane au ținut un moment de...

FOTO + VIDEO. Aproximativ 50.000 de persoane au ținut un moment de reculegere pentru victimele atacului armat din Orlando

Zeci de mii de persoane s-au adunat, duminică seara, în orașul american Orlando, pentru a aduce un omagiu victimelor atacului armat care a avut loc în urmă cu o săptămână, într-un club frecventat de persoane din comunitatea LGBTQ, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unei agenții de turism din Orlando, la priveghi au participat 50.000 de oameni, are s-au adunat pe malurile lacului Eola. Mulţi arborau drapele în culorile curcubeului – simbolul comunităţii LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali şi transgen) – şi americane, sau aveau o floare albă în mână. 

Primarul oraşului, Buddy Dyer, le-a mulţumit salvatorilor şi a promis supravieţuitorilor şi familiilor victimelor că vor fi susţinuţi de comunitatea locală. Potrivit postului de televiziune local News 13, edilul a denunţat totodată „actul plin de ură al unui ucigaş nebun”. 

Totodată, la priveghi a participat și guvernatorului statului Florida, Rick Scott.

După lecturarea numelor celor 49 de persoane ucise de Omar Mateen, un cetățean american de origine afgană, mulțimea a ținut un moment de reculegere. Acesta este cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă