12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. TASS: O grupare acuzată de multiple crime a deschis...

FOTO + VIDEO. TASS: O grupare acuzată de multiple crime a deschis focul, într-un tribunal. Interlopii au încercat să fugă de la procesul în care erau judecați. Cel puțin trei morți și trei răniți

Trei persoane ar fi murit și trei ar fi fost rănite, marți după-amiază, într-un atac armat care a avut loc la un tribunal din Moscova, scrie BBC News.


UPDATE 16.00: Potrivit RT, care citează o purtătoare de cuvânt a poliției locale, interlopii au încercat să fugă de la procesul în care erau judecați. Doi polițiști au fost răniți.



Trei persoane dintr-o grupare interlopă au atacat paznicii de la tribunal și au deschis focul, fiind uciși. Alți doi au fost reținuți, a declarat o sursă de securitate pentru agenția de stat TASS.

„Trei dintre cei cinci care au deschis focul au fost uciși, iar doi au fost reținuți”, a spus sursa citată.

Ca urmare a atacului, o angajată a tribunalului și un gardian au fost răniți, a declarat avocata Sofia Rubasskaya, care se afla în clădire la momentul incidentului.

„Eram la alt proces când am auzit mai mult de 20 de împușcături. Am început să ieșim din clădire, când am văzut o angajată rănită. Mai târziu, cineva mi-a zis că și un gardian a fost rănit”, a spus ea.

Potrivit unei alte surse citate de TASS, trei persoane au fost rănite, două dintre ele fiind duse la spital.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului, Natalia Osipova, a declarat că oamenii au fost evacuați din clădire, după un incident la un proces în care era judecată o grupare cunoscută drept GTA. 

Ea a mai precizat că activitatea tribunalului a fost reluată. Reprezentanta a mai afirmat că niciun angajat al tribunalului n-ar fi fost răniți.

Gruparea GTA este acuzată că ar fi ucis șoferii unor mașini, în Moscova, și în regiunea Kaluga, în perioada 2012-2014.

Nouă persoane sunt acuzate că ar fi ucis 17 oameni și ar fi încercat să ucidă alți doi.

 


Potrivit sursei citate, cel puțin trei ar fi murit. Pe de altă parte, un martor a declarat pentru agenția de stat rusească TASS, că s-ar fi auzit 20 de focuri de armă.

Pentru moment, nu este clar cum a avut loc incidentul, dar media locală relatează că incidentul ar fi avut loc în timpul procesului unei grupări criminale.

Atacul vine în contextul în care Administrația de la Kremlin este în pragul unui conflict diplomatic cu Washingtonul. Rusia a anunţat vineri, ca reacţie la noile sancţiuni adoptate de Congresul SUA, că Statele Unite au termen până la 1 septembrie să reducă personalul diplomatic de pe teritoriul rus până la 455 de persoane, nivelul angajaţilor misiunilor ruse din SUA după ce Administraţia Barack Obama a expulzat 35 de ruşi în decembrie 2016. În momentul expulzării celor 35 de diplomaţi ruşi din cauza ingerinţelor Moscovei în scrutinul prezidenţial american, Vladimir Putin nu a adoptat măsuri simetrice, anunţând că aştepta abordarea noului preşedinte american, Donald Trump

 

​Știre în curs de actualizare. 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă