15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Franța: 13 persoane au murit, alte șase au fost...

FOTO + VIDEO. Franța: 13 persoane au murit, alte șase au fost rănite într-un incendiu la Rouen

UPDATE 13.07: Sute de oameni din Rouen le-au adus sâmbătă un omagiu victimelor incendiului dintr-un bar din Rouen, relatează France Bleu Normandie, citat de News.ro.

 

09.52: Premierul Manuel Valls și-a exprimat, sâmbătă, „tristețea profundă”, ca urmare a incendiului dintr-un bar din Rouen, în care au murit 13 persoane.

———

Cel puțin 13 persoane au murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce un incendiu a izbucnit în barul Cuba Libre din orașul francez Rouen, informează publicația Paris-Normandie, citată de DPA, informează Agerpres.

În jurul orei locale 0.50, autoritățiile au fost sesizate cu privire la un incendiu care ar fi izbucnit la subsolul unui bar. Potrivit informațiilor obținute la fața locului, că barul Cuba Libre ar fi fost rezervat vineri pentru o petrecere de aniversare, iar când persoanele invitate au aprins lumânările tortului, ar fi izbucnit incendiul.

„Din motive ce urmează să fie determinate de anchetă (…), tavanul subsolului s-a aprins rapid”, a scris, sâmbătă dimineața, în ediția electronică, publicația Paris-Normandie, care adaugă că astfel s-ar fi provocat o degajare de gaze toxice. 

Incendie dans un bar à #Rouen 13 morts 7 blessés dont un grave @RTLFrance pic.twitter.com/GQJnZbCos3

— frederic veille (@fredveille) August 6, 2016

Prezent la locul dramei, Laurent Labadie, procuror adjunct al parchetului din Rouen a evocat varianta unui incendiu de origine accidentală.

Pompierii au scos din club șase persoane rănite, dintre care una în stare de urgență absolută, tratate pe loc. Totodată, 13 tineri, cu vârste între 18 și 25 de ani, au fost scoși morți din club. Informația a fost confirmată și de ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.
 
„O anchetă judiciară este în curs pentru a determina cauzele incendiului”, a indicat ministrul într-un comunicat.

Poliția din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai notează site-ul paris-normandie.fr.

 

 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă