11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + LIVE VIDEO. Cum își sărbătorește Franța ziua națională

FOTO + LIVE VIDEO. Cum își sărbătorește Franța ziua națională

UPDATE 12.28: Puteți urmări imagini în direct de la parada de 14 iulie aici:

 

UPDATE: Președintele Francois Hollande participă la defilarea de pe bulevardul Champs Elysees.

———–

La 14 iulie, Franţa sărbătoreşte ziua naţională, care marchează aniversarea căderii Bastiliei, în anul 1789. Ziua va fi sărbătorită cu fast, la Paris. Totodată, evenimente dedicate acestei zile vor avea loc și la București.

Deși țara se află încă sub alertă teroristă, autoritățile franceze vor organiza o serie de festivități. Astfel, pe bulevardul Champs Elysees din Paris va avea loc o defilare, la care vor participa trupe terestre și motorizate, tancuri și avioane, în prezența președintelui Francois Hollande. Totodată, în mai multe orașe vor avea loc petreceri și focuri de artificii.

Pentru a preveni incidentele, măsurile de securitate vor fi sporite. Astfel, mii de polițiști și jandarmi au fost mobilizați să patruleze pe străzile din Capitală.

Ziua de 14 iulie va fi sărbătorită și la București. Ambasada Franţei la Bucureşti va organiza o recepţie  sub semnul creativităţii, informează Agerpres.

„Pe 14 iulie vom sărbători Franţa în culorile Créative France. Obiectivul acestei campanii este de a pune în evidenţă şi de a împărtăşi cu România potenţialul de inovaţie a Franţei, dinamismul său industrial şi economic, vitalitatea sa culturală şi artistică. Franţa este o ţară foarte modernă, creativă, pe deplin deschisă către lume şi către inovaţie. Vrem să descoperim şi să redescoperim cu ocazia acestui 14 iulie talentele Franţei, start-up-urile, inginerii, invenţiile sale de top, şi tot ceea ce face din această ţară, de la Revoluţia franceză, port-drapelul valorilor universale”, a explicat François Saint-Paul, ambasadorul Franţei în România, în comunicatul citat. 

Totodată, traficul rutier va fi închis, joi, pe str. Christian Tell (între Piaţa Amzei şi bd. Dacia) începând cu ora 8.00 şi pe str. Biserica Amzei (între str. Mendeleev şi Calea Victoriei) începând cu ora 14.00, pentru a permite organizarea evenimentelor de Ziua Naţională a Franţei, informează un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere. 

Într-o postare pe Facebook, Poliția Română a urat „La mulți ani” francezilor, de ziua națională.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă