21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Inundații Louisiana: Peste 30.000 de persoane, evacuate. Șapte persoane...

FOTO + VIDEO. Inundații Louisiana: Peste 30.000 de persoane, evacuate. Șapte persoane au murit

Cel puţin şapte persoane au murit, iar 30.000 au fost evacuate, în urma inundațiilor care au afectat zona de sud a statului american Louisiana, informează AFP, citat de Mediafax.

Ploile torenţiale, care au început joi seara, au provocat inundaţii masive în sudul statului, mai multe râuri ieşind din matcă. În urma ploilor, râul Amite, principala cauză a inundaţiilor în mai multe zone, a crescut cu 4,3 metri peste cota de urgenţă, acesta fiind cel mai ridicat nivel înregistrat din 1983.

„Statul nostru se confruntă în prezent cu inundaţii care depăşesc toate recordurile. Acestă eveniment este în curs de desfăşurare, încă nu s-a terminat,” a declarat John Bel Edwards, guvernatorul Louisianei.

Aproximativ 30.000 de persoane au fost evacuate din calea apelor, a declarat Mike Edmonson, un oficial din cadrul poliţiei statale. Acesta a mai precizat că 14.000 de oameni sunt cazaţi în adăposturi, cel mai multe fiind în Baton Rouge şi comunităţile din jur.

Până în prezent, a fost confirmat decesul a şapte persoane, a mai anunţat Edmonson, care a avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte în zilele următoare.

Aproximativ 40.000 de locuinţe au rămas fără curent.

 

 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...
Ultima oră
Pe aceeași temă