12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Le Parisien: Apele Senei au ajuns la 6 metri....

FOTO + VIDEO: Le Parisien: Apele Senei au ajuns la 6 metri. Parisul, blocat

UPDATE 19.40: Grand Palais şi Palais de la Découverte din Paris şi-au închis vineri porţile, după cum au procedat şi Muzeul Luvru, Muzeul Orsay şi Biblioteca Naţională a Franţei, având în vedere creşterea nivelului Senei.

UPDATE: Apele Senei au atins 6 metri, iar autoritățile se așteaptă la o creștere a debitului la 6,5 metri, transmite Le Parisien. Gara Saint Michel a fost închisă, iar drumurile care leagă Parisul de suburbii au fost închise. De asemenea, la vest de Paris ar putea avea loc evacuări ale populației. 

Ministrul Mediului a precizat că, la vest de Paris, în Bois de Boulogne, l’Ile de la Jatte, l’Ile Saint-Germain și Rueil-Malmaison oamenii pot fi evacuați. 

—-

Apele Senei ar putea atinge, vineri, cota maximă de aproape 5.90 de metri, avertizează autoritățile franceze. În aceste condiții, muzeele pariziene de pe ambele maluri ale fluviului iau măsuri care să prevină orice amenințare care ar putea pune în pericol operele de artă, informează AFP, citat de Agerpres.

Pe alocuri, malurile sunt inundate, iar accesul cu mașina pe străzile din prajma lor este imposibil. Totodată, a fost întreruptă și circulația flubială.

Joi, un călăreț și-a pierdut viața în regiunea pariziană, ca urmare a inundațiilor provocate de ploi torenţiale. Bărbatul de 74 de ani a căzut în apă și a fost descoperit după două ore. Tot în regiunea pariziană, o femeie a fost găsită moartă în locuința sa.

 

În regiunea pariziană şi mai spre sud, 13 departamente rămân sub avertizare, cu peste 19.000 de gospodării lipsite joi seară de curent electric. La Nemours, unul dintre cele mai afectate oraşe, aflat la 80 de kilometri sud de Paris, apa a depăşit niveluri istorice, însă a început să scadă încet joi. La Moret-sur-Loing, localitate care a ajuns celebră datorită tablourilor inpresioniştilor, „morile de pe insule au apă până la acoperiş”, spune primarul. 

De săptămâna trecută, de când au început ploile puternice, 20.000 de persoane au fost evacuate şi puse la adăpost de serviciile de intervenţie, în cursul a 16.000 de acţiuni efectuate pe tot teritoriul Franţei, a afirmat joi seară ministrul de Interne.

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă