12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO: Revolte în orașul american Milwaukee, după ce un bărbat...

FOTO + VIDEO: Revolte în orașul american Milwaukee, după ce un bărbat înarmat a fost împușcat de poliție

Numeroase persoane au protestat, duminică noaptea, într-un cartier din Milwaukee, după ce un suspect înarmat a fost împușcat de un agent de poliție, informează Reuters, citat de Agerpres.

După ce mici grupuri de demonstranți s-au adunat mai devreme pentru a asista în mod pașnic la un priveghi, poliția din Milwaukee a anunțat duminică noaptea că a încercat să dispersese mulțimea după ce s-au tras focuri de armă și după ce unii protestatari au aruncat cu diverse obiecte.

Poliția a anunțat că a salvat o persoană care fusese împușcată, pe care au transportat-o de urgență la spital. Nu era clar dacă victima era din rândurile protestatarilor, a polițiștilor sau a trecătorilor. Circa 20 de polițiști în echipament de luptă au trebuit să facă față unui grup de peste 100 de protestatari într-o confruntare tensionată.

Din precauție, în caz de izbucnire de noi violențe, guvernatorul statului Wisconsin, Scott Walker, a luat decizia de a activa Garda Națională, după moartea lui Sylville K. Smith, în vârstă de 23 de ani, care a fost împușcat sâmbătă în timp ce fugea de un agent care îl oprise în trafic.

În încercarea de a asigura comunitatea că poliția a acționat legal, șeful forțelor de ordine, Edward Flynn, a declarat duminică că a vizionat o înregistrare video filmată cu camera pe care agentul o avea atașată de corp și care arăta că Smith s-a întors către polițist cu o armă în mână după ce a fost oprit în trafic.

Circa 200 de oameni au aprins lumânări și s-au adunat la locul unde Smith a fost împușcat. Câțiva agenți de poliție supravegheau zona, în timp ce liderii comunității îi rugau pe protestatari să-și țină în frâu furia. „Nu suntem ignoranți sau proști. Fiecare persoană trebuie privită ca o ființă umană și nu ca un sălbatic sau un animal”, a spus un pastor mulțimii adunate.

Cu o noapte în urmă, pe străzile acestui cartier au fost trase focuri de armă, șase magazine au fost distruse de incendii, iar mașinile poliției au fost avariate înainte de reinstaurarea calmului în această parte a orașului care are reputația de a fi o zonă săracă și cu o rată ridicată a criminalității. Șaptesprezece persoane au fost arestate și patru agenți de poliție au primit asistență medicală în urma rănilor suferite.

La o conferință de presă comună cu primarul Tom Barrett, șeful poliției, Edward Flynn, a declarat că agentul care l-a împușcat mortal pe suspect era afro-american, iar presa a scris că și Smith era de culoare. Flynn a spus că înregistrarea video a incidentului, care nu are sonor, pare să arate că agentul a acționat respectând legea. El a explicat că agentul a oprit mașina lui Smith deoarece bărbatul se comporta suspect și apoi a trebuit să-l urmărească câțiva zeci de metri pe jos. „Știu ce am văzut. Pe baza a ceea ce am văzut, nu a ceea ce am auzit, nu știu care vor fi rezultatele autopsiei, el pare să fi acționat cel mai probabil în limitele legii”, a spus Flynn.

La rândul său, primarul Tom Barrett a declarat că Smith nu a aruncat arma, așa cum i-a cerut agentul de poliție înainte de a-l împușca. Smith avea un cazier bogat, a spus Barrett, iar oficialitățile declaraseră anterior că bărbatul avea asupra lui o armă furată cu 23 de gloanțe atunci când a fost oprit pentru „activități suspecte” despre care nu au fost oferite detalii.

Duminică seara, câteva dintre surorile lui Smith s-au adresat mulțimii, spunând că fratele lor „nu merita” să fie împușcat. „Fratele meu nu era un infractor. Fratele meu fugea să-și salveze viața. A fost împușcat pe la spate”, a susținut una dintre ele, Kimberly Neal, în vârstă de 24 de ani.

Cele mai citite

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă