22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Uraganul Harvey a făcut 33 de victime. Autoritățile se...

FOTO + VIDEO. Uraganul Harvey a făcut 33 de victime. Autoritățile se tem că numărul morților va crește

33 de persoane au murit în Statele Unite, ca urmare a uraganului Harvey, care a lovit statul american Texas vineri, potrivit bilanțurilor prezentate miercuri de autoritățile locale, informează AFP, potrivit Agerpres.

În mai multe comitate din sud-estul Texasului a fost confirmată moartea a zece persoane, în timp ce decesul altor 23 de persoane are o „posibilă legătură” cu uraganul, potrivit purtătoarei de cuvânt a medicilor legiști din Harrs, Tricia Bentley.



Responsabilii locali și-au exprimat temerea că bilanțul se va înrăutăți pe măsură ce apa se va retrage și va fi eliberat accesul spre zonele cele mai inundate. Câteva semne de recul al inundațiilor erau perceptibile miercuri la Houston, dar localități situate la sud-est de orașul de 2,3 milioane de locuitori se aflau în continuare sub apă după ce asupra lor s-au abătut alte ploi.


„Mă tem că vom avea mai mulți" morți, a declarat șeriful comitatului Harris, Ed Gonzalez, după ce a fost descoperită o camionetă în care se aflau corpurile a șase membri ai aceleiași familii care duminică au murit înecați.

Furtuna Harvey a fost retrogradată la nivel de depresiune tropicală

Joi, Centrul Național al Uraganelor din Statele Unite, citat de agenția DPA, a anunțat că furtuna Harvey a fost retrogradată. Cu toate acestea, ploile torențiale vor continua în estul statului Texas și în vestul statului Louisiana.

Furtuna era localizată, miercuri, la 15 kilometri sud-vest de localitatea Alexandria din Louisiana, vântul înregistrând viteze maxime de 55 de kilometri pe oră.

Fenomenul meteorologic, cel mai puternic uragan care a lovit Texas în ultima jumătate de secol, a forțat 32.000 de persoane să se mute în adăposturi. Moody's Analytics estimează costuri economice pentru sud-estul Texas la 51 miliarde de dolari, considerând că Harvey este una dintre cea mai costisitoare furtuni din istoria Statelor Unite, relatează Reuters. Conform autorităților din Texas, aproximativ 49.000 de locuințe au fost afectate de inundații, iar peste 1.000 au fost distruse.

Cele mai citite

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Un șef militar secret al Hamas a pus la cale atacul din 7 octombrie asupra Israelului

Liderul militar evaziv al Hamas, Mohammed Deif, unul dintre creatorii din spatele a ceea ce Israelul a numit momentul 11 septembrie, vorbește rar și...

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan: “Bilanțul lui este matematic zero”

Candidatul PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, Sebastian Burduja, a criticat dur activitatea actualului edil, Nicușor Dan, într-o conferință de presă susținută...
Ultima oră
Pe aceeași temă