19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO: Accident feroviar grav în Camerun. 55 de persoane au murit, 600...

FOTO: Accident feroviar grav în Camerun. 55 de persoane au murit, 600 au fost rănite

55 de persoane au murit și aproximativ 600 au fost rănite, vineri, în Camerun, după ce un tren de călători a deraiat, informează AFP, citat de Agerpres.

Trenul care făcea legătura între Yaounde și Douala era foarte aglomerat din cauză că traficul pe dumul care face legătura între capitală și orașul portuar este întreruptă. Potrivit ministrului camerunez al Transporturilor, Edgar Alain Mebe Ngo’o, trenul a deraiat vineri la prânz, când mai multe vagoane s-au răsturnat în șanțul de lângă calea ferată.

Bilanțul oficial al accidentului feroviar a fost anunțat în cursul serii, la postul național de radio și televiziune CRTV. Astfel, autoritățile au precizat că sunt rezervați în privința prognosticului răniților. 

Totodată, compania de transport feroviar Camrail a dat asigurări că au fost mobilziate echipe de intervenție. Similar,  guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonné Ivaha Diboua, a precizat că echipele de intervenție locale s-au mobilizat pentru a participa la operațiunea de salvare a victimelor.

Trenul era aglomerat pentru că drumul dintre Yaounde și Douala este întrerupt în urma prăbușirii unui pod din cauza ploilor abundente, situație ce a complicat mai mult intervenția echipelor de salvare.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă