13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO. Accident feroviar în Franța: Un TGV a lovit un tractor. Cum...

FOTO. Accident feroviar în Franța: Un TGV a lovit un tractor. Cum s-a produs incidentul

Traficul între Bretagne şi Paris a fost perturbat în noaptea de duminică spre luni, după ce un tren de mare viteză (TGV) a lovit un tractor care a căzut pe calea ferată, informează Mediafax.

TGV-ul, care se întrepta către Rennesși la bordul căreia se aflau aproximativ 1.000 de persoane, a intrat în coliziune, la o viteză de 160 de kilometri pe oră, cu un tractor care a căzut pe calea ferată.

Două persoane au fost uşor rănite, şi anume conductorul TGV-ului şi o pasageră, a precizat Societatea Naţională franceză de Căi Ferate (SNCF).

Şinele au fost deformate în accident. Traversele şi şinele au fost afectate pe o porţiune de aproximativ 100 de metri. Traficul a fost oprit pe acest tronson, Rennes-Le Mans.

Traficul feroviar a fost întrerupt în ambele sensuri în acest sector, pentru a permite unor echipe specializate să intervină.

Din cauza accidentului, aproximativ zece TGV-uri către Bretagne au fost redirecţionate pe la Nantes duminică seara, prelungind timpul de călătorie cu o medie între 50 şi 60 de minute.

În sens invers, întârzieri de aproximativ patru ore erau anunţate la sosire în Gara Montparnasse de la Paris, pentru trenuri provenind din Lorient, Quimper, Rennes, Saint-Malo, Lannion, Brest, Nantes şi Le Croisic. Un TGV venind de la Rennes şi unul de la Saint-Malo au fost anulate.

Erau vizate, în total, aproximativ 20 de TGV-uri şi aproximativ 10.000 de pasageri.

La Paris, prefectura a ansat planul Pégase pentru a evita blocarea Gării Montparnasse.

 

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă