16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cine este copilul care a stat la masa liderilor mondiali de...

FOTO: Cine este copilul care a stat la masa liderilor mondiali de la ONU

Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a surprins opinia publică când a apărut alături de fiul său de 11 ani cu el la Adunarea Generală a Națiunilor Unite de la New York. Nu este însă prima dată când Kolya merge cu tatăl său în vizite oficiale și stă la aceeași masă cu importanți lideri mondiali, potrivit BBC News.

Un posibil succesor 

Alexander Lukashenko are trei băieți, iar Nikolai, alintat Kolya, este cel mai mic, dar și cel mai răsfățat, comentează presa internațională. Faptul că Lukashenko își ia fiul cu el la întâlniri atât de importante i-a făcut pe unii analiști să speculeze că președintele Belarusului îl pregătește pe cel mai mic fiu al său ca să îi succeadă la președinția țării.

Alexander Lukashenko a declarat pentru BBC, în 2012, că aceste zvonuri sunt false și a explicat că băiatul este atât de atașat de el încât nici nu poate dormi dacă nu este și el acolo.

Vizitele oficiale ale lui Kolya

Cel mai recent, băiatul a stat alături de liderii lumii la Adunarea ONU în timp ce tatăl său a discutat cu șefii de stat. Mai mult, Kolya a fost fotografiat cu tatăl său alături de Barack și Michelle Obama la recepția pentru summitul care a avut loc luni.

De asemenea, băiatul a fost alături de Lukashenko și la Beijing, pe 3 septembrie, când China a marcat 70 de ani de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Kolya a fost fotografiat în timp ce urmărea parada militară din Bejing alături de președintele rus, Vladimir Putin, dar și pozând alături de liderul chinez, Xi Jinping.

Printre cele mai recente vizite se numără și vizita din Emiratele Arabe Unite, unde Nikolai și tatăl său au vizitat moscheea Sheikh Zayed Grand Mosque din Abu Dhabi.

Criticii au arătat că aceste călătorii îi pot afecta educația, deoarece copilul merge mai mult în vizitele oficiale ale tatălui său decât la școală. Kolya a lipsit deja o săptămână de la cursuri. 

Politica lui Lukashenko este criticată de Occident, iar fostul președinte George Bush l-a numit în 2005 pe președintele Belarusului ”ultimul dictator al Europei”.

Cele mai citite

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă