17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Autorul incendiului dintr-o bancă din Melbourne este un solicitant de azil...

FOTO. Autorul incendiului dintr-o bancă din Melbourne este un solicitant de azil din Myanmar

26 de persoane au fost rănite, vineri, într-o explozie care a avut loc la o bancă din apropiere de metropola australiană Melbourne, după ce un bărbat de 21 de ani și-a dat foc. Acesta este un solicitant de azi birmanez, care aștepta să îi fie procesată cererea, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit unui lider al comunității rohingya din Australia, suspectul venise din Myanmar și era cunoscut în comunitatea din Melbourne, care numără circa 600 de membri. Tânărul sosise în Australia cu o ambarcațiune în anul 2013 și trăia singur într-o suburbie a orașului Melbourne, în așteptarea obținerii statutului de refugiat. În ultimele luni, el întâmpina dificultăți financiare după ce nu a mai primit ajutor social din partea autorităților australiene.

Rohingya sunt un grup musulman minoritar din Myanmar supus persecuțiilor și violențelor în țara cu populație majoritar budistă.

Incidentul produs vineri a avut loc într-o sucursală a Commonwealth Bank din Springvale, localitate din apropiere de Melbourne. Șase persoane au suferit răni grave, fiind internate la spitalul din Springvale. Autorul a fost arestat de poliție și în prezent este anchetat.

Citește și: VIDEO+FOTO. 27 de persoane au fost rănite într-o explozie petrecută într-o bancă din apropiere de Melbourne

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă