10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. BREXIT. Limba engleză ar trebui alungată din UE, spun oficiali francezi

FOTO. BREXIT. Limba engleză ar trebui alungată din UE, spun oficiali francezi

Francezii spun că limba engleză ar trebui alungată din Uniunea Europeană după ce britanicii au votat ieşirea, scrie Daily Mail.

În prezent, engleza este una dintre cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene şi una dintre cele mai folosite limbi în afaceri.

Primarul oraşului francez Beziers, Robert Menard, crede că în acest moment nu mai existp legitimitate pentru ca limba engleză să fie folosită la Bruxelles.

Candidatul stângii la preşedinţia Franţei, Jean-Luc Melenchon, spune că limba engleză nu mai poate fi „a treia limbă oficială de lucru în Parlamentul European”.

În prezent, aproape 51% dintre cetăţenii europeni vorbesc engleza ca limbă principală sau secundară, în timp ce doar puţin peste un sfert ştiu franceză şi cam o treime pot vorbi germană.

 

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă