21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine este atacatorul de la Munchen: David Ali Sonboly, un băiat...

FOTO. Cine este atacatorul de la Munchen: David Ali Sonboly, un băiat retras, fan al jocurilor video de război

UPDATE: Noi informații despre atentator:  David Ali Sonboly era un tânăr amabil, rezervat, mare fan al jocurilor video de război, scrie AFP, conform Agerpres. Locuia cu părinții și cu fratele lui mai mic. Sonboly trăia împreună cu familia într-un imobil de locuinţe sociale modern şi discret, în inima unui cartier (Maxvorstadt) mai degrabă prosper din capitala Bavariei, nu departe de centrul oraşului. 

“Nu l-am văzut niciodată furios, n-am auzit să fi avut vreodată probleme cu poliţia sau cu vecinii”, povesteşte o femeie de origine macedoneană care locuieşte în clădire.

Părinţii tânărului sunt amândoi de origine iraniană, tatăl este şofer de taxi, iar mama, angajată la lanţul de magazine Karstadt. 

“Îmi pare sincer rău pentru familie, chiar şi pentru băiat (…) Oamenii spun că (a comis atacul) pentru că este musulman, însă asta nu are nimic de-a face cu religia musulmană”, spune femeia. O altă vecină confirmă: familia nu era “deosebit de religioasă”. 
 “Nu era la fel ca băieţii de vârsta lui, în pas cu moda, modă, plin de energie, cu tunsori la modă. Părea mai calm. Era un băiat timid”, a povestit  Stephan, barman la cafenea de la parterul imobilului. 

—–

Atacatorul care a lăsat Munchen-ul în stare de alertă timp de o noapte întreagă este un tânăr de 18 ani, cetățean german, de origine iraniană, ale cărui motive sunt complet neclare, până la ora tranmiterii acestei știri.

Tânărul avea dublă cetățenie și nu avea cazier. Locuia în Munchen de cel puțin doi ani. Cadavrul său a fost găsit în apropierea mall-ului unde a făcut nouă morți și 21 de răniți, din care trei în stare critică. 

Citește și:  VIDEO șocant. Momentul în care atacatorul deschide focul la McDonald’s, în Munchen

O filmare în care era întrebat dacă este străin a apărut, vineri noaptea, pe internet. El îi insulta pe cei care l-au întrebat dacă este străin și le-a spus: ”Sunt german, m-am născut aici”. După ce un martor îl înjură, atacatorul îi spune să-și țină gura și trage mai multe focuri de armă. 

Conform The Telegraph, tânărul fusese victima bullying-ului cel puțin șapte ani.

Sâmbătă dimineață, oamenii legii au descins la un apartament din cartierul Maxvorstadt, din Munchen, unde atacatorul ar fi locuit împreună cu părinții săi, conform surselor Bild. 

Citește și: VIDEO. Atacul de la Munchen: Poliția explică ce s-a întâmplat noaptea trecută

”Locuia chiar lângă mine. Un prieten de-ai mei a fost la școală în clasă cu el și spunea că era o persoană tăcută. L-a recunoscut din filmulețele postate pe rețelele de socializare”, le-a povestit un vecin al atacatorului jurnaliștilor Bild. 

Și ministrul de Externe german,  Frank-Walter Steinmeier, a punctat că motivele atacului nu sunt clare. Inițial,poliția a spus că este un act terorist, însă nu au indicii privind un act de extremism islamic. Ofițeri de informații americani au precizat, sub protecția anonimatului, că nu există legături între atacator și Statul Islamic sau altă rețea teroristă. 

Citește și: VIDEO. Atentatul de la Munchen: Un atacator cu arma în mână strigă: Sunt german!

 

 

 

Cele mai citite

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală ale lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, i-a trimis, marţi, procurorului general Alex Florenţa cererile de urmărire penală a lui Petre Roman şi Gelu-Voican Voiculescu, în dosarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă