10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cine este deputatul german care a luat în casa lui doi...

FOTO. Cine este deputatul german care a luat în casa lui doi imigranți africani

Deputatul conservator german, Martin Patzelt, găzduiește doi imigranți din Africa în casa lui și îi ajută să își găsească de lucru în Germania, pentru a a atrage atenția că ostilitatea față de refugiați va înceta doar atunci când lumea îi va cunoaște, potrivit BBC News.

 "Iniţiativele de acest fel contribuie la încetarea atitudinilor de polarizare şi ostilitate faţă de imigranţi", a declarat deputatul conservator german într-un interviu acordat postului ARD.

Cei doi imigranţi, Haben, în vârstă de 19 ani şi fratele lui mai mare, în vârstă de 24 de ani, Awet, locuiesc cu deputatul de mai bine de o lună. 

Deputatul are o casă mare într-o localitate de lângă Frankfurt și cei doi eritreani stau la etajul casei, pe care îl împart cu unui dintre fii deputatului. 

Cei doi frați și Patzelt s-au înntâlnit la biserică când, deputatul i-a invitat să mai revină. Oferta de a locui în casa lui a venit după scut timp. 

Haben și Awet nu vorbesc foarte bine engleză, însă iau lecții și au reușit să se angajeze. Astfel, unul dintre ei lucrează în administrația locală a orașului, iar celalălat la un supermarket. 

Inițiativa lui Patzelt, admirată de vecinii lui

Deputatul a declarat pentru BBC că mulți dintre vecinii lui și-au exprimat admirația pentru angajamentul pe care și l-a asumat. Așa se face că în acest an, Patzelt a primit felicitări de ziua lui și de la oameni de la care nu mai primise niciodată. 

Totuși, angajatorii au avut rezervări în a-i angaja pe cei doi, din cauza faptului că nu vorbesc bine limba și a temerii că nu se vor adapta locului de muncă. 

Totodată, referitor la reacția colegilor săi de partid, deputatul a spus că ”este un proces”. Acesta a explicat că motivația lui pentru a-i găzdui pe cei doi a fost una politică, subliniind că ostilitatea față de refugiați poate încercat doar dacă intră în contact cu imigranții. 

100 de euro pentru fiecare imigrant

Deputatul a precizat că primește pentru fiecare refugiat 100 de euro de la Autoritatea Germaniei pentru Refugiați. Acești bani trebuie folosiți pentru cheltuielile de zi cu zi ale celor doi frați. 

De asemenea, Haben și Awet primesc lunar 326 de euro de unul pentru a se întreține. 

Anul trecut, Patzelt i-a trimis o scrisoare deschisă unui politician eco, Hans-Christian Stroebele, în care i-a sugerat ca mai mulți cetățeni germani să primească refugiați în casele lor. În urma scrisorii, Patzelt a fost amenințat cu moartea. 

Iniţiativa parlamentarului intervine în contextul amplelor dezbateri din Germania şi din Uniunea Europeană privind situaţia imigranţilor extracomunitari, majoritatea veniţi din zone de conflict din Orientul Mijlociu şi Africa, conchide BBC. 

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă