18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Cum arată ziarele din Franța în prima zi de doliu

FOTO. Cum arată ziarele din Franța în prima zi de doliu

În prima zi de doliu național, principalele ziare din Franța aduc un omagiu victimelor din atentatele de vineri seară din Paris.

Ziarul Liberation a ales să nu scrie niciun cuvânt pe prima pagină, care este în întregime neagră și are un buchet de trandafiri în colțul din stânga jos.

Publicația Le Figaro a lansat o ediție specială cu titlul „Durere și furie”, iar pe prima pagină este o fotografie cu un bărbat care aprinde o lumânare în semn de omagiu pentru victimele atentatelor.

Le journal de dimanche a pus pe prima pagină a ziarului o imagine cu un cadavru acoperit și a titrat „Republica se confruntă cu barbaria”. 

Nu doar ziarele din Franța marchează această tragedie, ci și alte publicații din străinătate precum The Independent sau Bild.

Trei echipe de teroriști au comis vineri seară șase atacuri în Paris care s-au soldat cu 129 de morți și peste 350 de răniți. Este un atentat fără precedent în Franța, dar și în Europa.

Cele mai citite

Fabrica de diamante a lui Ceaușescu a ajuns tun imobiliar

Recent am povestit într-un articol despre pasiunea familiei Ceaușescu pentru diamante și cum au reușit să obțină, temporar, concesiunea unei mine de diamante...

Anunț făcut de ministrul Educației. Cum își pot echivala unii elevi examenul de bacalaureat

Conform declarației ministrului Educației, Ligia Deca, elevii care au obținut premii individuale la concursurile sau olimpiadele școlare internaționale recunoscute de Ministerul Educației vor putea...

Euro este în ușoară scădere. Ce se întâmplă cu dolarul?

Moneda naţională s-a apreciat luni în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9758 lei, în scădere...
Ultima oră
Pe aceeași temă