17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO: Cutremur 8,3 grade în Chile: Cel puțin cinci persoane au MURIT...

FOTO+VIDEO: Cutremur 8,3 grade în Chile: Cel puțin cinci persoane au MURIT și un milion locuitori au fost EVACUAȚI

UPDATE: Cel puţin cinci persoane au murit, în urma cutremurului de 8,3 grade produs în Chile, iar un milion de locuitori au fost evacuaţi din zonele de coastă, după ce a fost emisă o alertă de tsunami, relatează Mediafax.

Valurile de până la 4,5 metri au atins litoralul, confom BBC.

————-

Cel puțin două persoane au fost ucise și alte zece rănite, după un cutremur cu magnitudinea 8,3 grade pe Richter înregistrat, miercuri seară, în Chile, au anunțat autoritățile chiliene, conform Agerpres.

Seismul a lovit centrul și nordul țării din America de Sud, provocând panică în rândul populației și declanșând alerta de tsunami pe întreaga coastă.

Magnitudinea inițială anunțată de specialiști era de 7,2 grade, însă măsurătorile realizate de Institutul american de geologie (USGS) au arătat că magnitudinea seismului a fost de 8,3 grade pe scara Richter.

Seismul a afectat capitala Santiago, cu peste 5 milioane de locuitori, fiind urmat de numeroase replici. El a fost resimțit până la Buenos Aires în Argentina, la o distanță de 1.400 km.

Cutremurul de pământ a fost înregistrat la 19.54 (22.54 GMT), la 36 km vest de orașul Canela Baja în regiunea Coquimbo (500 km nord de Santiago) și la o adâncime de 11 km, a declarat Centrul seismologic național al Universității Chile.

Centrul seismologic național a evaluat magnitudinea seismului la 7,2, în timp ce Institutul american de geologie (USGS) a făcut o evaluare inițială de 7,9.

Marina chiliană a lansat imediat un avertisment de tsunami pentru toate coastele acestei țări din America de Sud.

 

 

 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă