22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Explozie într-un oraș din sud-estul Turciei. 27 de persoane au murit

FOTO: Explozie într-un oraș din sud-estul Turciei. 27 de persoane au murit

UPDATE 16.23:  27 de persoane, dintre care doi polițiști și alte 25 de persoane, au murit, luni, după ce rebelii  kurzi au detonat o maşină-capcană la un post de control în trafic al poliţiei, potrivit AP, citat de News.ro.

Atacul a vizat un post de control al poliţiei din trafic situat pe o autostradă care asigură legătura între oraşul Diyarbakir şi localitatea Batman, potrivit agenţiei de presă Anadolu.

Explozia a provocat un crater uriaş în autostradă. În imagini difuzate de televiziuni, apare o clădire de trei etaje puternic avariată de explozie.

Oficiali au atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Biroul guvernatorului Diyarbakirului a anunţat că opt poliţişti au fost răniţi în atac.

————–

Mai multe persoane ar fi fost rănite într-o explozie care a avut loc, luni, la periferia celui mai mare oraș din sud-estul Turciei, Diyarbakir,, potrivit unor surse din domeniul securității, citate de Reuters, informează Agerpres.

Ambulanțele se grăbeau la locul incidentului, potrivit Dogan. Zona în care s-a produs explozia se află pe drumul dintre Diyarbakir și Bismil, situat la circa 50 de kilometri est, au menționat sursele citate.

Zona de sud-est a Turciei, populată în majoritate de etnici kurzi, a fost ținta mai multor valuri de violență de la încetarea — în 2015 — a unui armistițiu între statul turc și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii.

 

 

Știre în curs de actualizare.

 

 

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...
Ultima oră
Pe aceeași temă