15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Lanț de morți suspecte într-un spital din Italia. Doctorul Moarte și...

FOTO. Lanț de morți suspecte într-un spital din Italia. Doctorul Moarte și Asistenta Ucigașă au fost arestați

Un medic anestezist și amanta sa, asistentă, au fost arestați de carabienierii italieni, fiind acuzați de uciderea mai multor pacienți. Procuratura din Busto Arsizio anchetează cinci morți suspecte în rândul pacienților internați la Spitalul Saronno, din Varesotto, relatează cotidianul italian La Repubblica.

În acest caz, denumit ”Îngeri și demoni”, medicul anestezist Leonardo Cazzaniga, de 60 de ani, este cercetat pentru uciderea a patru foști pacienți bătrâni internați în spitalul în care lucra, dar și a soțului amantei sale, asistentă la aceeași instituție. Amanta se numește Laura Taroni și are 40 de ani.

După ce l-au ucis pe soțul amantei administrându-i o doză excesivă din medicamentele prescrise pentru afecțiunea lui, cei doi au pus la cale următoarea crimă. Anchetatorii care le-au ascultat convorbirile telefonice au fost șocați de una dintre acestea.

Asistenta Ucigașă spunea: ”Dacă vrei, îmi ucid și copiii.”, dar Doctorul Moarte i-a răspuns ”Nu, copiii nu.”

Asistenta își numea copiii Îngerul Albastru și Îngerul Roșu, iar investigatorii consideră că acel ”dacă vrei..” din convorbirea telefonică, poate fi interpretat drept intenția femeii de a se supune ”delirului de omnipotență” al amantului medic, care-și atribuise puterea de a decide cine trăiește și cine moare.

Convorbirea telefonică a continuat cu o discuție despre riscul de a fi acuzați pentru crime:

Doctorul Moarte: ”Crezi că aș putea fi acuzat de omucidere? Dacă se precizează în documente că a fost eutanasie… nu aș fi singurul care o practică”

Asistenta Ucigașă: ”Eutanasia a e altceva. Tu semnezi și ți se pregătește un coctail letal de medicamente… Ei nu puteau nici măcar să respire (nici vorbă să semneze – nr.r.).”

Doctorul Moarte: ”Atunci e omucidere… aș putea fi acuzat.”

Doctorul Moarte și Asistenta Ucigașă, cum au fost denumiți de procurori, își formaseră un ”protocol” pe baza unui amestec de medicamente letale, pe care le foloseau pe pacienții cu boli în stadii terminale.

Procedura este cunoscută, inclusiv pe holurile spitalului, drept ”protocolul Cazzaniga” și era aplicată pacienților bătrâni și foarte bolnavi, care ajungeau la urgență când medicul anestezist era de gardă. Cocteilul de medicamente letale era administrat intravenos.

Pe lângă cei patru bătrâni internați în spital și soțul amantei, anchetatorii cred că acest cuplu a mai ucis-o și pe mama soțului, a cărei moarte a fost subită.

Foto: Il Giornale.it

 

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă