10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Mai multe femei, cu eșarfe albastre pe cap, s-au adunat pe...

FOTO: Mai multe femei, cu eșarfe albastre pe cap, s-au adunat pe Podul Westminster, în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist din Londra. Participantă: Nu putem combate ura prin ură, ci prin iubire

Mai multe femei s-au adunat, duminică, pe Podul Westminster, în semn de solidaritate cu victimele atacului terorist care a avut loc, miercurea trecută, la Londra. Ele s-au ținut de mână, timp ce cinci minute, începând cu momentul în care Big Ben a anunțat ora locală 16.00. Multe dintre femei au purtat eșarfe pe cap și au purtat haine de culoare albastră, pentru a sugera speranța, informează BBC News.

„Sentimentul legat de ce s-a întâmplat miercuri aici este foarte puternic. Ne-am gândit la oamenii obișnuiți care erau aici, stând așa cum stăm noi. Este copeșitor”, a spus Fariha Khan, una dintre femeile care au participat la eveniment.


Citește și:  FOTO + VIDEO. Mărturia unui jurnalist Daily Mail, care a văzut atacul din Londra de la fereastra biroului său: S-a acordat asistență medicală atât atacatorului împușcat, cât și polițistului înjunghiat. Ce buni creștini suntem 

Jurnalistul Daily Mail Quentin Letts a fost martorul masacrului de pe Podul Westminster din Londra, de la fereastra biroului său din Big Ben. În jurul orei locale 14.45, el a auzit un zgomot puternic care venea dinspre Parlament.


O altă participantă, Sarah Waseem, a declarat, pentru BBC News, că Isamul „condamnă orice fel de violență”.

„Un atac care are loc în Londra este un atac la adresa mea. Un atac la adresa tuturor. Este absolut îngrozitor”, a precizat ea.

Londoneza Mary Bennet, care a lucrat ca asistent social, a participat la eveniment, în semn de solidaritate. „Sunt aici să arăt că vom continua să mergem unde ne place, să facem ce ne place. Acesta e orașul meu. E un gest insignifiant, dar viața este făcută din astfel de gesturi”.

 „Întunericul nu poate combate întunericul. Doar lumina poate face asta. Ura nu combate ura, doar iubirea poate”, a scris o altă participantă, Roshana Mehdian pe Twitter.

 

Citește și: FOTO + VIDEO. Antrenorul unei echipe de box a încercat să îl ajute pe polițistul înjunghiat în atacul de la Londra: Instinctul meu a fost să sar gardul și să văd dacă are nevoie de ajutor. Avea pulsul slab și sângera grav. După trei minute și jumătate, a apărut parlamentarul care a continuat resuscitarea 

Antrenorul unei echipei de box GB încercat să îi acorde ajutor polițistului înjunghiat de autorul atacului de la Londra, soldat cu patru morți și peste 40 de răniți. Tony Davis, care vizita Parlamentul pentru o conferință de presă, a încercat să îl ajute pe Keith Palmer, care zăcea pe asfalt. Câteva minute mai târziu, la locul tragediei a ajuns și subsecretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tobias Ellwood, care a continuat procedura de resuscitare.


 Evenimentul a fost organizat de grupul care s-a ocupat de Marșul Femeilor din Londra, ca parte din campania internațională care a avut loc la scurt timp după învestirea președintelui american Donald Trump în funcție.

 Organizatorii evenimentului au îndemnat cât mai multe persoane să vină pe Podul Westminster, pentru a comemora victimele care au decedat și a-și arătat susținerea pentru supraviețuitori, dar și ca metodă de sfidare a celor care vor să „dezbine”.


Citește și:  FOTO. Cine este polițistul care a fost înjunghiat în atacul terorist din Londra. Britanicii, solidari cu familia bărbatului, pe care îl descriu drept un erou care și-a pierdut viața siguranța publică. Cum a încercat un antrenor de box să îi salveze viața 

Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, după ce un Hyundai 4×4 a intrat în mulțimea de pe podul Westimster, după care s-a izbit de gardul lateral al curții Parlamentului Britanic.


„E important să fim împreună într-un moment când se intensifică tensiunile în sânul comunității noastre”, a spus gruparea, pe rețelele de socializare.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv atacatorul, în vreme ce alte 50 de persoane au fost rănite, după ce Khalid Masood a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului. Anchetatorii au confirmat că filmul evenimentelor a durat 82 de secunde, din momentul în care atacatorul a intrat cu maşina în primii trecători şi până la uciderea sa în curtea legislativului de la Londra.


Citește și: FOTO + VIDEO. Premierul Theresa May se afla în clădirea Parlamentului, atunci când autorul atacului de la Londra a înjunghiat un polițist. Ea a fost escortată de urgență la mașina sa, situată la nici 100 de metri de locul în care a fost împușcat Khalid Masood 

În timp ce atacul terorist de la Londra era în desfășurare, premierul britanic Theresa May era scoasă de urgență din clădirea Parlamentului. În acest timp, juhadistul Khalid Masood se afla la nici 100 de metri mai departe.


„Masood a acţionat de unul singur în acea zi şi nu există nicio informaţie care să sugereze că alte atacuri sunt organizate. Chiar dacă a acţionat singur în orchestrarea atentatului, noi trebuie să stabilim cu absolută claritate de ce atacatorul a comis aceste acţiuni de negrăit pentru a-i asigura pe londonezi şi pentru a le da un răspuns famililor care i-au pierdut pe cei dragi, victimelor şi supravieţuitorilor acestor actrocităţi”, au precizat reprezentanții poliției londoneze.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...
Ultima oră
Pe aceeași temă