15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Mașinile blindate fac raliu pe zăpadă, în Norvegia

FOTO. Mașinile blindate fac raliu pe zăpadă, în Norvegia

Militari americani din Infanteria Marină au realizat un antrenament inedit, în Norvegia, în cadrul unui exercițiu denumit Cold Response 16.

Membrii batalionului de infanterie mecanizată Telemark, al Norvegiei, i-au instruit pe infanteriștii marini americani. Terenul de instrucție a fost pista de zăpadă din orașul Rena.

Americanii au adus la exercițiu tancuri M1A1, vehicule blindate ușoare și vehicule amfibii. La rândul lor, infanteriștii norvegieni au în dotare mașini de luptă pe șenile model CV 9030. Ei au prezentat militarilor americani din Batalionul 2 de Asalt Amfibiu modul de conducere a vehiculelor în condiții de iarnă.

Comandamentul NATO de la Napoli (Italia), care a  coordonat acest exercițiu bilateral, susține că mașinile blindate, grele de câte 29 de tone, cu echipaje de câte trei oameni, au fost utilizate pe zăpadă “până la limita lor de tracțiune”. Totuși, în cadrul exercițiului, autoritățile militare norvegiene au impus pentru mașinile blindate o viteză maximă de 40 km / h.

Cold Response este principalul exercițiu pe timp de iarnă al armatei Norvegiei. În anul 2016, exercițiul are caracter multinațional, cu participarea a 15.000 de militari din 14 state NATO.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Viktor Orban anunță că 2024 va fi anul înlocuirii hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă

În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe baza hegemoniei liberal-progresiste cu una suveranistă,...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă