16.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. O mişcare naţionalistă corsicană îi avertizează pe islamiştii radicali să nu...

FOTO. O mişcare naţionalistă corsicană îi avertizează pe islamiştii radicali să nu comită atentate pe insulă

O mişcare naţionalistă corsicană clandestină i-a avertizat joi pe ‘islamiştii radicali din Corsica’ că orice atentat pe care l-ar comite pe insulă ar declanşa ‘un răspuns determinat, fără nicio ezitare’, relatează AFP, preluată de Agerpres

Acest grup, Frontul de eliberare naţională din Corsica (FLNC) aşa-zis ‘de la 22 octombrie’, a făcut public acest avertisment într-un comunicat transmis cotidianului local Corse Matin. 

‘Dorinţa salafiştilor este clar de a aplica la noi politica Daesh şi suntem pregătiţi pentru acest lucru’, a precizat grupul, folosind acronimul arab al organizaţiei Stat Islamic (SI), care a revendicat mai multe atentate soldate cu morţi în Franţa continentală. 

‘Filosofia voastră medievală nu ne sperie’, susţine grupul clandestin adresându-se jihadiştilor şi denunţând ‘barbaria’ de care dau dovadă. ‘Să ştiţi că orice atac împotriva poporului nostru va duce la un răspuns determinat, fără nicio ezitare, din partea noastră’, avertizează naţionaliştii corsicani. 

Adresându-se apoi ‘musulmanilor din Corsica’ în general, Frontul îi cheamă ‘să ia poziţie’ şi să denunţe islamismul radical. Acestora li se cere să semnaleze ‘derivele tinerilor lipsiţi de ocupaţie tentaţi de radicalizare’ şi ‘să nu afişeze semne religioase ostentative’. 

Grupul naţionalist corsican adresează însă şi un ‘mesaj statului francez’. ‘Dacă o dramă se va produce la noi’, statul va avea o responsabilitate importantă pentru că ‘îi cunoaşte pe salafiştii din Corsica’, afirmă el. 

‘Va trebui ca Franţa pună capăt tendinţei sale de a interveni militar şi de a vrea să dea lecţii de democraţie lumii întregi, dacă vrea să evite ca conflictele pe care le seamănă în lume să nu revină ca un bumerang pe teritoriul său’, adaugă organizaţia clandestină. 

Franţa a fost lovită de o lungă serie de atentate jihadiste, dintre care ultimele sunt atacul cu un camion care s-a soldat cu 84 de morţi pe 14 iulie la Nisa şi asasinarea unui preot într-o biserică din nord-vestul ţării. Ambele atentate au fost revendicate de Stat Islamic, notează AFP.

Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă