6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Proteste ample pe străzile din Spania: studenții resping reforma educațională

FOTO. Proteste ample pe străzile din Spania: studenții resping reforma educațională

Mii de studenți spanioli au ieșit, joi, în străzile Madridului și ale Barcelonei ca să protesteze împotriva reformei educaționale plănuite de guvern, informează presa spaniolă.

Citește și: Un sat din Spania, izolat de o lună din cauza zăpezii

Reforma pregătită de Ministerul Educației din Spania reduce durata studiilor universitare de licență de la patru la trei ani și extinde durata programelor de master de la un an la doi ani. 

Guvernul spune că măsura le va permite familiilor să economisească aproape 170 de mii de dolari pe an și va ajuta studenții să intre în piața muncii mai devreme.

Pe de altă parte, studenții spun că planul este în favoarea tinerilor care au venituri suficient de mari și în defavoarea studenților care vor să obțină diplome postuniversitare. De asemenea, tinerii cred că planul ministerului scade importanța diplomelor de licență.

Citește și: Care este poporul european cu cele mai sănătoase inimi

În Barcelona, un grup de protestatari a aruncat cu vopsea și cu ouă în clădirea Bursei de Valori. În plus, studenții au intrat cu forța în rectoratul Universității, ca să își facă auzite opiniile. Protestatarii au cerut respingerea planului de reformă și demisia ministrului educației, José Ignacio Wert Ortega.

După ce țara a intrat în recesiune, în anul 2008, în Spania s-au desfășurat numeroase proteste.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă