12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Suspectul atacului armat din statul Washington era ca un zombie când...

FOTO. Suspectul atacului armat din statul Washington era ca un zombie când a fost arestat. Cunoscuţii spun că era singuratic şi tulburat. Autorităţile nu exclud posibilitatea unui atac terorist

Suspectul împuşcăturilor din mallul din statul Washington a fost prins, sâmbătă seara, la nici 50 de km de locul în care patru femei şi un bărbat şi-au pierdut viaţa. Poliţia a refuzat să confirme sau să infirme ideea unui a atac terorist, relatează Daily Mail.

Suspectul se numeşte Arcan Cetin, are 20 de ani şi este un imigrant originar din Adana, Turcia. Potrivit Canalului de ştiri KING 5, tânărul ar fi luat trei arme cumpărate legal de tatăl său şi a condus până la Macy, unde lucra cândva prietena lui, şi a început să tragă. Apoi a aruncat armele şi a fugit. Iubita lui demisionase cu câteva luni înainte de acest incident, potrivit canalului de ştiri, şi se afla în mall în momentul atacului.

Potrivit canalului de televiziune FOX-13, bărbatul ar fi strigat de mai multe ori numele unei femei cu câteva clipe înainte de a începe să tragă.

Cine este Arcan Cetin

Potrivit contului său de Facebook, Cetin locuieşte în Oak Harbor, Washington, dar este originar din Adana, Turcia.

Poliţia susţine că nu este hispanic.

O fostă colegă de şcoală de-al tânărului suspectat de împuşcăturile din mall, Uhlaine Finnigan, a declarat exclusiv pentru Daily Mail: „Nu credeam că merge aşa departe până la crimă în masă, dar ştiam că are probleme”. Ea povesteşte că se îndrepta spre mall în seara fatidică, dar a decis în ultimul moment să nu mai meargă.

Fosta colegă de şcoală l-a descris pe Cetin ca fiind un singuratic, cam tulburat.

Prinderea suspectului

Atunci când l-au capturat, poliţiştii au găsit şi puşca suspectului.

Locotenentul Mike Hawley spune că în urma ponturilor oferite de comunitatea locală, a auzit prin staţie că suspectul a fost observat. A condus apoi în zona Oak Harbor, l-a zărit pe Cetin şi l-a pironit cu farurile. El spune că suspectul era tăcut, într-o stare ca de zombi şi s-a supus total ordinelor, fiind luat în custodie fără nici o problemă.

Locotenentul Christ Cammock spună că Cetin a putut fi legat de împuşcăturile de la mall datorită maşinii sale, care a fost susprinsă de camerele de supraveghere.

Potrivit poliţiei, suspectul nu a fost acuzat format, încă.

Oficialii au mai declarat că nu pot exclude în totalitate ideea unui atac terorist, pentru că investigaţia este abia la început.

Cine sunt victimele atacului de la mall?

Odată cu anunţarea prinderii suspectului, au fost date publicităţii şi numele a două dintre victime.

Sara Lai, de 16 ani, supravieţuise cancerului, cu care se luptase din copilărie. Era elevă la Liceul Mount Vernon. Mama ei, Evanghelina, a povestit pentru Seattle Times, că era la cumpărături cu Sara şi cu o altă fată, iar la un moment dat s-au separat pentru a intra în magazine diferite. Atunci Sara a luat decizia fatală: a mers la Mecy să-şi caute pantaloni, spune mama ei. Când în mall a început să se împrăştie vestea unor împuşcături, Evanghelina a încercat disperată să ajungă la fiica ei, dar nu a reuşit să intre în magazin. Şapte ore mai târziu a aflat că Sarai se număra printre victime.

O altă victimă se crede că avea 52 de ani şi se numea Shayla Martin. Era o cosmeticiană din Vernon, Washington. Sora ei, Karen Van Horn, a declarat pentru Seattle Times că a trecut prin momente cumplite. Poliţia nu confirma faptul că sora ei se afla printre victime, dar un martor i-a spus că aceasta fusese ucisă. „Era o dulce şi o femeie foarte independentă. Voia să-şi croiască singură drumul. Nu voia să se bazeze pe nimeni altcineva”, povesteşte sora ei.

Alături de cele două femei al căror nume a fost dat publicităţii, alte două femei şi un bărbat au mai murit în timpul împuşcăturilor din mall, a precizat poliţia.

 

 

 

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Puntea dintre jocurile virtuale și cele fizice

În peisajul jocurilor de noroc online, apariția cazinourilor live mobile a apărut ca o punte semnificativă între domeniul virtual și experiența tradițională a cazinourilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă