6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: UKIP a sărbătorit declanșarea Brexitului ciocnind șampanie și mâncând tort

FOTO: UKIP a sărbătorit declanșarea Brexitului ciocnind șampanie și mâncând tort

Membrii partidului britanic anti-imigranţi şi anti-UE UKIP au sărbătorit, miercuri, declanșarea oficială a procesului de ieşire a Regatului Unit din blocul comunitar, informează AP, citat de News.ro.

La scurt timp după ce Londra a transmis oficial scrisoarea prin care a invocate Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona preşedintelui Consiliului European Donald Tusk, membrul UKIP Ray Finch a tăiat un tort şi a servit şampanie.


Citește și: AFP: Brexit, un divorț după 40 de ani de căsătorie fără dragoste 

Marea Britanie a inițiat, miercuri, procedura privind ieșirea din Uniunea Europeană, după mai mult de patru decenii de căsătorie „mai mult din interes decât din iubire” și în care chestiunile economice au primat întotdeauna în fața proiectului politic, se precizează într-un comentariul al agenției France Presse


La rândul său, liderul UKIP Paul Nuttal, a declarat într-un comunicat că formaţiunea sa va acţiona ca un „câine de pază al Brexit”. 


Citește și: VIDEO. Marea Britanie şi UE au dat oficial startul Brexit. Ambasadorul britanic, Tim Barrow, i-a predat președintelui Tusk scrisoarea de declanșare a Brexit-ului. Principalele puncte ale documentului 

Ambasadorul Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene, Tim Barrow, îi va înmâna personal, miercuri, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea de notificare privind declanșarea Brexit-ului.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă