12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Un avion British Airways a luat FOC pe un aeroport din...

FOTO: Un avion British Airways a luat FOC pe un aeroport din Las Vegas

Un avion British Airways cu destinaţia Londra-Gatwick a luat foc pe Aeroportul McCarran din Las Vegas, iar cele 172 de persoane de la bord au fost evacuate pe tobogan, relatează BBC News.

La bordul avionlului se aflau 159 de pasageri şii 13 membri ai echipajului. Cel puţin 13 persoane rănite uşor au fost conduse la spital, potrivit unor reprezentanţi ai aeroportului.

Un motor al avionului Boeing 777-200 a luat foc înainte de decolare, a declarat Ian Gregor, un purtător de cuvânt al Administraţiei Federale americane a Aviaţiei (FAA).

Sursa: Youtube/ web x documantary2015

La scurt timp după de motorul a luat foc, întreg avionul a fost învăluit de flăcări și fum. Incendiul a fost stins, ulterior.

“Am primit primul apel (marţi la ora locală) 16.13 (miercuri, 2.13, ora României); au fost văzute flăcări la (ora locală) 16.14, iar la (ora locală) 16.14 s-a acţionat. Focul a fost stins @LASairport, iar toţi pasagerii au fost evacuaţi din zborul BA până (marţi, la ora locală) 16.18 (miercuri, 2.18, ora României) – o muncă excelentă din partea echipei noastre ARFF“, a anunţat aeroportul într-un mesaj postat pe Twitter.

Jacob Steinberg, jurnalist la The Guardian, se afla în aviona când a izbucnit focul. 

”Ațipisem în timp ce avionul de pregătea de decolare. Dintr-o dată s-a simțit mirosul de fum. Inițial ni s-a spus să stăm pe loc, dar pe urmă ni s-a spus că trebuie să evacuăm avionul. Eu am putut mirosi și vedea fumul, însă incendiul s-a produs în cealaltă parte a avionului. O persoană a spus că focul a topit câteva ferestre”, a scris Steinberg pe Twitter. 

Mai multe persoane care se aflau la bordul avionului au declarat că fomul a pătruns în cabina de zbor când a fost deschisă ușa unei ieșiri de urgență, care, ulterior, a fost declarată nesigură de membri echipajului. 

Reggie Bugmuncher, un martor, a spus că aștepta să se urce în avionul ei când a auzit mai multe persoane exclamând ”O Doamne”. Femeia, citată de Associated Press, a povestit că s-a uitat pe fereastră și a văzut cum ”flăcările ieșeau din mijlocul avionului”. 

O anchetă a fost demarată după stingerea focului și pista a fost îmchisă temporar. 

McCarran este un aeroport important din SUA, traversat de peste 40 de milioane de pasageri în 2014. 

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă