12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Un steag NAZIST a speriat locuitorii din Nisa

FOTO: Un steag NAZIST a speriat locuitorii din Nisa

Un steag nazist, agățat de o clădire guvernamentală din Nisa, a alarmat locuitorii orașului francez, care au solicitat intervenția rapidă a autorităților, potrivit BBC News.

Steagul, care era recuzită pentru un film despre Al Doilea Război Mondial, a fost agățat timp de câteva minute de Palatul Prefecturii, timp suficient pentru ca locuitorii din Nisa să fie șocați de priveliște.

Bannerul trebuia să apară, din nou, marți în timpul filmărilor pentru adaptarea memoriilor lui Joseph Joffo,  ”Un sac de bile” (”A Bag of Marbles”), după ce echipa de filmare a primit dreptul de folosi Palatul Prefecturii, care urma să fie prezentat în film ca Hotelul Excelsior din timpul ocupației naziste din cel de-Al Doilea Război Mondial

Andrew Gentry, un turist care se plimba prin Nisa, a trimis fotografii cu scena unui ziar local și a descris cum oamenii au început să țipe atunci când steagul a fost dezvelit.

”Doi bărbați erau pe acoperiș și apoi, dintr-o dată au dezvelit steagul nazist. Oamenii au început să țipe, au devenit foarte agitați. Nimeni nu le explica ce se întâmplă. Scena a fost pur si simplu suprarealistă”, a spus Gentry pentru BBC.

Totuși, în timp ce mulți oameni s-au înfuriat la vederea steagului, unii turiști și-au făcut selfie cu steagul, a spus Gentry.

După ce oamenii s-au revoltat, prefectura a trimis un comunicat în care a explicat că a încercat să informeze populația despre film și că a contactat și comunitatea de evrei din Nisa pentru a le aduce la cunoștință ce urmează.

În comunicat, Prefectura a spus că este datoria orașului să își amintească evenimentele celui de-Al Doilea Război Mondial și a precizat că este o ”onoare” pentru oraș să găzduiască filmările.

”Un sac de bile” (”A Bag of Marbles”) este un film regizat de Christian Duguay și este o adaptare după romanul cu același nume semnat de  Joseph Joffo, în care autorul relatează propria sa exeriență de când era copil și a fost nevoit să fugă din Parisul ocupat de naziști. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă