14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Imagini tulburătoare la Premiile Pulitzer 2016

FOTO+VIDEO. Imagini tulburătoare la Premiile Pulitzer 2016

La Universitatea Columbia din New York au fost anunţaţi, luni, câştigătorii celei de-a 100-a ediţii a Premiilor Pulitzer, majoritatea reflectând actualele drame ale lumii, scriu agenţiile de presă France Presse şi Reuters.

Agenţia Associated Press a primit cel mai râvnit premiu Pulitzer, cel pentru serviciul public, pentru ancheta internaţională pe tema abuzurilor în exploatarea forţei de muncă din industria pescuitului din Asia de Sud-Est, care a dus la eliberarea a peste 2.000 de sclavi şi la numeroase arestări.

La categoria fotografie breaking news au fost acordate în mod excepţional două premii: unul i-a revenit unei echipe de patru fotoreporteri de la New York Times – Mauricio Lima, Serghei Ponomarev, Tyler Hicks şi Daniel Etter – pentru reflectarea dramei refugiaţilor şi a pericolelor cu care se confruntă aceştia, iar al doilea a fost acordat fotografilor agenţiei Thompson Reuters, care au urmărit migranţii în drumul lor de sute de kilometri, din Siria spre Europa.

Premiul Pulitzer pentru reportaj internațional a mers la Alissa Rubin de la New York Times, pentru relatarea despre violențele îndurate de femei în Afganistan,  în timp ce Washington Post a câștigat premiul pentru reportaj pentru crearea unei baze de date despre oamenii ucişi de poliţia americană. 
Premiul pentru reportaj breaking news i-a fost acordat cotidianului Los Angeles Times pentru acoperirea masacrului de la San Bernardino.

Premiul pentru reportaj de investigație a fost împărțit de Tampa Bay Times și Sarasota Herald Tribune pentru relatările despre spitalele de boli mentale din Florida. 

"Hamilton", mare succes pe Broadway al lui Lin-Manuel Miranda, a primit premiul pentru dramă, iar "The Sympathizer" al lui Thanh Nguyen, a obținut premiul Pulitzer pentru ficțiune — povestea unui imigrant "cu două feluri de a gândi" și două țări, Vietnam și SUA. Premiul pentru istorie a fost decernat cărții "Custer's Trials: A Life on the Frontier of a New America" a lui T.J. Stiles.

Premiile, care poartă numele ziaristului Joseph Pulitzer şi au fost decernate prima oară în 1917, sunt printre cele mai prestigioase în domeniul jurnalismului şi al creaţiei artistice şi se acordă la 21 de categorii.

Anul acesta, la ediţia jubiliară, a 100-a, au fost aproximativ 3.000 de candidaturi, dintre care 1.112 au fost la cele 14 categorii ale recompenselor jurnalistice. 

 

Cele mai citite

Interpol l-a plasat în căutare internațională pe Mohamed Amra, ai cărui complici au ucis doi polițiști

Organizația internațională a poliției, INTERPOL, l-a plasat la rubrica "Wanted persons" ("Persoane căutate") pe Amra Mohamed (30 de ani), arestatul care a fugit de...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...

Probleme pentru IT-iștii din Cluj. Gameloft, concedieri masive

Gameloft va închide studioul său din Cluj-Napoca, a transmis compania. Peste 100 de angajați vor fi concediați. „La nivel de companie trebuie să reevaluăm în...
Ultima oră
Pe aceeași temă