31 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăSpecialFox News promovează vinurile din Republica Moldova

Fox News promovează vinurile din Republica Moldova

În emisiunea "Wine with me" de la postul american Fox Newsrealizatoarea Tracy Byrnes, care recunoaşte că nu a fost în această ţară, degustă împreună cu o expertă în vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din această "fostă enclavă sovietică situată între România, la vest, şi Ucraina, la nord, est şi sud", pe care le recomandă americanilor, informează Mediafax.

Vinurile moldoveneşti reprezintă una dintre cele mai importante mărfuri de export, iar aproximativ 25% din gospodării sunt implicate, în diverse etape, în industria vinului, potrivit lui Canterbury. Producerea vinului în Republica Moldova datează de pe vremea "Iliadei" lui Homer, adaugă ea.

De asemenea, Republica Moldova are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare de vii ocupând 7% din terenul arabil al ţării, şi cultivă atât struguri autohtoni, cât şi de import, a mai declarat Canterbury, adăugând că indistria vinului reprezintă 3,2% din PIB-ul ţării şi 7,5% din totalul exporturilor.

În plus, colecţia de vinuri de la Mileştii Mici este cea mai mare din lume, potrivit Guinness Book of World Records, cu aproape două milioane de sticle, adaugă postul american.

Serviciul rus pentru Protecţia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a interzis, începând din 10 septembrie 2013, importurile de vinuri din Republica Moldova, din cauza "calităţii nesatisfăcătoare" a producţiei. De asemenea, în 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian în timpul războiului dintre cele două ţări.

 

Cele mai citite

ANAF despre impozitarea darului de nuntă și de botez

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a transmis un comunicat de presă având în vedere informațiile apărute în mass media și pe rețelele sociale...

Două eleve au ajuns la spital după un banchet la care s-ar fi consumat alcool și droguri

Două eleve de la un liceu teoretic din orașul Otopeni au fost transportate la spital, după ce au participat la un banchet la care...

Un cartier popular din Tokyo va interzice consumul de alcool în locuri publice

Unul dintre cele mai populare cartiere turistice din Tokyo ia măsuri pentru a reduce comportamentul nepotrivit: va interzice consumul de alcool în locuri publice. Măsura,...
Ultima oră
Pe aceeași temă