12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Președintele Franței, vizită istorică în Cuba. Francois Hollande s-a întâlnit...

GALERIE FOTO. Președintele Franței, vizită istorică în Cuba. Francois Hollande s-a întâlnit şi cu Fidel Castro

Preşedintele francez, Francois Hollande, a fost primit de părintele revoluţiei cubaneze, Fidel Castro. După întâlnire, preşedintele francez a luat cina cu omologul său cubanez, Raul Castro, relatează Mediafax

Hollande şi-a justificat, marţi, decizia de a se întâlni cu Fidel Castro, explicând că nu a intenţionat să dea un cec în alb, ci să contribuie la deschiderea Cubei către lume, relatează Le Monde în pagina electronică. “Aş fi putut merge în Cuba şi să vorbesc despre viitor, despre parteneriat ignorând istoria, cei 40 de ani în care Fidel Castro a fost responsabil de această ţară? Aş fi putut să nu accept să-l întâlnesc?”, s-a întrebat preşedintele francez. “Ignorând trecutul, ignori posibilităţile pentru viitor. Sensul călătoriei nu era de a da un cec în alb pentru cineva, ci de a crea o nouă etapă de parteneriat, una în care Cuba să poată fi o insulă deschisă complet către lume“, a răspuns el.

Hollande s-a aflat într-o vizită istorică în Cuba, prilej cu care s-a pronunţat în favoarea anulării embargoului american impus Cubei. Franţa va face orice pentru ca “măsurile care au afectat atât de mult dezvoltarea Cubei să fie în cele din urmă anulate, suprimate”, a dat asigurări preşedintele francez într-un discurs susţinut la Universitatea din Havana.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO. Fidel Castro, prima apariţie publică după 14 luni 

Parisul votează, în fiecare an începând din 1991, în favoarea rezoluţiei care solicită anularea embargoului american impus insulei comuniste.

Francois Hollande, aflat într-un turneu de cinci zile în Caraibi, este primul lider occidental care vizitează Cuba de la anunţarea normalizării relaţiilor americano-cubaneze, în decembrie 2014.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă