11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFrancois Hollande se va întâlni, la Paris, cu Raul Castro

Francois Hollande se va întâlni, la Paris, cu Raul Castro

Preşedintele Franţei, socialistul Francois Hollande, se va întâlni pe 1 februarie, la Paris, cu omologul său cubanez, comunistul Raul Castro, anunţă Palatul Élysée, citat de ziarul Le Figaro, informează Mediafax.

“Vizita va marca o nouă etapă în consolidarea relaţiilor dintre Franţa şi Cuba, după deplasarea preşedintelui Franţei în Cuba pe 10 mai 2015”, precizează Preşedinţia Franţei.

“François Hollande a fost primul şef de stat occidental care a vizitat Cuba în ultimii peste 50 de ani”, aminteşte Preşedinţia Franţei.

Francois Hollande se confruntă cu scăderea popularităţii pe fondul problemelor economice din Franţa, a ratei ridicate a şomajului şi a lipsei măsurilor de securitate, după o serie de atacuri teroriste în ultimul an.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă