13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța: Anchetă deschisă în cazul tânărului rom linșat la Paris

Franța: Anchetă deschisă în cazul tânărului rom linșat la Paris

Un judecător de instrucție din Franța a deschis o anchetă în cazul adolescentului român de etnie romă linșat la mijlocul lunii iunie în suburbiile capitalei franceze, informează surse ale AFP, potrivit Agerpres.

După trei săptămâni de cercetări, sub conducerea Parchetului din Bobigny (lângă Paris), o anchetă a fost deschisă vineri în cazul acestei agresiuni, a declarat o sursă judiciară.

'Deschiderea unei anchete judiciare era așteptată cu nerăbdare de către familia' tânărului rom, prezentat inițial sub numele de 'Darius' și al cărui nume este în realitate Gheorghe C., a reacționat avocata sa, Julie Launois-Flaceliere. Ea a declarat că speră să se constituie în parte civilă și să aibă astfel acces la dosar.

În vârstă de 17 ani, Gheorghe C. a fost găsit în seara zilei de 13 iunie abandonat, în stare de inconștiență, într-un cărucior de supermarket aproape de Cite des Poetes, un cartier 'sensibil' din nordul capitalei franceze. Spitalizat în comă, după ce a fost grav rănit și având leziuni craniene, starea lui s-a îmbunătățit ușor în ultimele zile, potrivit agenției menționate.

Cele mai citite

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă