9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța, divizată de un copil de opt ani: Jurnaliștii de la Charlie...

Franța, divizată de un copil de opt ani: Jurnaliștii de la Charlie Hebdo AU MERITAT să moară

Cazul unui băiat de opt ani, care a spus că jurnaliștii de la Charlie Hebdo au meritat să moară pentru caricaturile cu Profetul Mahomed, a împărțit Franța în două. În timp ce școala franceză unde învață micuțul dă dreptate autorităților care l-au interogat, organizațiile islamiste vorbesc despre o isterie socială, provocată de atentatul în care și-au pierdut viața 17 persoane.

Eu nu sunt Charlie

Recent, un băiat de opt ani a fost interogat de poliția franceză pentru o afirmație pe care a făcut-o la școală, privitoare la atentatul de la sediul publicației de satiră Charlie Hebdo. Cazul băiatului a iscat controverse puternice în Franța, informează The Independent.

Conducerea școlii a spus autorităților că băiatul a exprimat opinii nepotrivite referitor la atentatul terorist din redacția publicației Charlie Hebdo, în clasă și la locul de joacă.

„Eu nu sunt Charlie. Eu sunt de partea teroriștilor. Musulmanii au avut dreptate. Jurnaliștii au meritat să moară”, a spus băiatul.

Citește și: FRANŢA: Patru elevi au fost audiaţi pentru că au scris despre "apologia terorismului" pe Facebook

Poliția a decis să supună copilul unui interogatoriu.

„Este o nebunie. Au depășit orice limită. Au luat în serios cuvintele unui copil de opt ani, care nu înțelege ceea ce spune”, a spus avocatul familiei.

Avocatul a acuzat directorul școlii de violență împotriva băiatului, însă autoritățile îl contrazic.

Băiatul de opt ani, interogat 30 de minute

Părerile francezilor sunt împărțite. Dacă unii critică interogarea copilului, alții o aprobă.

Copilul a fost interogat de poliție timp de 30 de minute. După aceea, i-a fost dat voie să se joace cu jucării, în timpul interogării tatălui său.

La sediul poliției, copilul a spus că nu știe ce înseamnă cuvântul „terorist”. Tatăl băiatului a spus că nu este de acord cu afirmația copilului și s-a plâns pentru decizia autorităților de a-i supune fiul unui interogatoriu.

Citește și: Charlie Hebdo, în raportul teroriştilor Al-Qaeda

Ministrul Educației, Najat Vallaud-Belkacem, a spus că școala băiatului a avut dreptate să anunțe autoritățile.  

Copilul nu a participat la reculegerea stabilită la nivel național

O asociație islamistă este de părere că interogarea copilului Ahmed și a tatălui său este o dovadă a isteriei colective cauzată de moartea celor 17 oameni, în atacul terorist de la Paris.

Conducerea școlii a spus că au mai fost probleme în privința comportamentului copilului, dar și în privința atitudinii tatălui acestuia.

În 8 februarie, la o zi după atacul terorist, Ahmed a refuzat să participe la cele două minute de reculegere stabilite la nivel național.

Citește și: Caricaturiştii de la Charlie Hebdo nu au fost ucişi pentru blasfemie

Atacul celor doi teroriști musulmani asupra jurnaliștilor de la Charlie Hebdo a avut loc în 7 ianuarie. În urma atacului din redacție, au murit 12 persoane.

Alte cinci personae au murit în supermarketul evreiesc, după asalt. Forţele de elită franceze i-au ucis pe cei doi jihadişti acuzaţi de masacrul de la Charlie Hebdo şi pe autorul luării de ostatici în magazinul evreiesc din Paris.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă