11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFranța a închis, temporar, misiunile diplomatice în Turcia. Care este motivul

Franța a închis, temporar, misiunile diplomatice în Turcia. Care este motivul

Franța a închis, miercuri, misiunile diplomatice din Turcia, pe motive de securitate. Totodată, festivitățile prevăzute pe 14 iulie, cu ocazia Zilei Naționale, au fost anulate, informează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

„Ambasada Franţei de la Ankara şi Consulatul general de la Istanbul vor fi închise începând de miercuri 13 iulie, de la ora 13:00 (10:00 GMT), până la noi ordine”, precizează reprezentanții ambasadei, într-un comunicat de presă.

Consulatul general al Franţei de la Istanbul urma să organizeze o recepţie miercuri seara pentru a marca Ziua Naţională, în timp ce misiunile diplomatice franceze de la Ankara şi din oraşul de coastă Izmir planificaseră organizarea unor festivităţi pentru joi. 

„Din motive de securitate, recepţiile planificate pentru 14 iulie la Ankara, Istanbul şi Izmir sunt anulate”, a precizat ambasada, adăugând că a informat autorităţile turce în legătură cu această decizie. 

Consulatul general de la Istanbul a mai spus că deţine informaţii care sugerează o „ameninţare serioasă împotriva planurilor privind sărbătorirea Zilei Naţionale a Franţei în Turcia”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă