15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFranța a primit un bolnav de Ebola pentru îngrijiri

Franța a primit un bolnav de Ebola pentru îngrijiri

O persoană angajată a unei agenţii ONU şi contaminată cu virusul Ebola în Sierra Leone a fost primită în Franţa pentru îngrijiri medicale, informează Mediafax.

"Această persoană, care lucrează în Sierra Leone în lupta împotriva Ebola, a făcut obiectul unei evacuări sanitare şi securizate cu un avion special", se arată într-un comunicat al ministerului.

Persoana a fost plasată "în izolare sub înaltă securitate în camera specială de la Spitalul de instrucţie al armatei Begin (Saint-Mande)", în apropiere de Paris, precizează comunicatul. Ministerul nu a vrut să menţioneze dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie.

"Nu există nici un alt caz confirmat de Ebola pe teritoriul" francez, a subliniat ministerul.

O asistentă franceză, care a lucrat în Liberia pentru organizaţia Médecins sans frontières (MSF) şi a contractat virusul, a fost repatriată şi tratată în septembrie la acelaşi spital militar. Ea s-a vindecat şi echipele medicale care au tratat-o sunt în stare bună, au dat asigurări autorităţile.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Franţa au fost înregistrate din iunie mai puţin de 500 de "semnalări" privind Ebola, dintre care 18 au fost clasate drept "cazuri posibile", dar nici unul nu s-a dovedit pozitiv.

Pentru cazurile "posibile", analizele sunt realizate în câteva ore de laboratorul de referinţă de la Lyon, pentru a determina dacă persoana este infectată sau nu.

Aceste cazuri sunt izolate şi tratate în unul dintre cele 12 spitale de referinţă care pot primi cazuri suspecte sau confirmate de Ebola. Contactele cu aceste persoane sunt reduse la minimum.

OMS a revizuit vineri bilanţul victimelor febrei hemoragice Ebola, anunţând 13.567 de cazuri şi 4.951 de morţi, majoritatea în Liberia, Guineea şi Sierra Leone.

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă