16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFranţa amână din nou livrarea primei nave Mistral către Rusia

Franţa amână din nou livrarea primei nave Mistral către Rusia

Franţa a decis amânarea "până la noi ordine" a livrării primei nave Mistral comandată de Rusia, pe fondul crizei ucrainene, relatează Mediafax.

"Preşedintele François Hollande consideră că situaţia actuală din estul Ucrainei nu permite livrarea navei, astfel că transferul a fost suspendat până la noi ordine", a comunicat Palatul Elysée.

"Deocamdată, Rusia nu va acţiona în judecată Franţa. Vom aştepta cu prudenţă", a reacţionat Iuri Borisov, adjunctul ministrului rus al Apărării.

Prima navă Mistral, Vladivostok, urma să fie transferată Rusiei la jumătatea lunii noiembrie, în virtutea contractului de 1,2 miliarde de euro semnat în iunie 2011 între Moscova şi constructorul naval DCNS.

Pe fondul crizei din Ucraina, Alianţa Nord-Atlantică, în principal Statele Unite, au cerut amânarea predării navelor Mistral.

În ultimele săptămâni, Francois Hollande a insistat pentru aplicarea în totalitate a armistiţiului din estul Ucrainei.

"Condiţiile pentru predarea navelor nu sunt întrunite, din motive evidente", a explicat şi ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.

Cele mai citite

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. Temperaturile vor urca la 28 de grade, după 15 mai

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor ţării în următoarele zile, însă de la mijlocul săptămânii viitoare maximele termice vor atinge 28 de grade...

Echipa feminină de gimnastică a României a terminat pe locul patru la Campionatele Europene de la Rimini

Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul al patrulea la Campionatele Europene pentru senioare de la Rimini. România (Sabrina Maneca Voinea, Ana...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă