15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFranța ar putea deveni prima țară din UE care rafitică acordul climatic...

Franța ar putea deveni prima țară din UE care rafitică acordul climatic de la Paris

Parlamentul francez a adoptat, marți, proiectul de lege care autorizează Guvernul să ratifice acordul climatic, convenit de 195 de țări, în cadrul Summitului de la Paris. Astfel, Franța va deveni primul stat al Uniunii Europene care ratifică acordul care vizează reducerea încălzirii globale, informează Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul Mediului din Franţa, Ségolene Royal, a declarat jurnaliştilor că şi alte state membre ale UE vor adopta proiectul de lege cel puţin la nivel ministerial, până la sfârşitul lunii iunie. 

Proiectul de lege, a fost adoptat de către toţi parlamentarii, cu excepţia unui membru al partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional care s-a abţinut. Înainte de a fi ratificat de Guvern, este de aşteptat să fie preluat de Senat pentru un alt vot.

Franța a condus, în decembrie 2015, reuniunea internaţională de la Paris, la care au participat 195 de ţări. În luna aprilie, 175 de naţiuni au semnat acordul la New York.

China şi SUA, producătorii de top mondial ai emisiilor de gaze cu efect de seră, s-au angajat să adopte în mod oficial acordul până la sfârşitul anului, deschizând perspectiva aplicării sale mult mai repede decât era prevăzut. Cu toate acestea, candidatul prezidenţial republican pentru alegerile din noiembrie anul acesta, Donald Trump a spus că va cere o renegociere a acordului în cazul în care va fi ales preşedinte, declarând că SUA sunt tratate nedrept în acest acord. 

    La începutul acestei săptămâni, guvernele au început să lucreze la Bonn (Germania) asupra unei reguli de punere în aplicare a acordului împreună cu Organizaţia Naţiunilor Unite, cerând o acţiune mai puternică după un şir de recorduri neobişnuit de mari ale temperaturilor. 

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Pe eJobs sunt afișate salariile pentru pozițiile care se scot în piață la angajare

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul limită până la care angajatorii vor fi obligaţi să publice salariile pentru toate poziţiile pe care le scot...

Avertismentul lui Norbert Wiener

Inteligența artificială a apărut pe o altă linie a abordării raționării decât cea moștenită din cultura clasică. Să amintim câteva momente de cotitură care...
Ultima oră
Pe aceeași temă