10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Peisajul post-apocaliptic din Fukushima, la patru ani de la dezastrul nuclear

FOTO. Peisajul post-apocaliptic din Fukushima, la patru ani de la dezastrul nuclear

La patru ani de la accidentul nuclear de la Fukushima, orașul japonez arată ca decorul unui film post-apocaliptic. Clădirile lăsate în paragină, străzile, și chiar și iarba din Fukushima încă mai poartă urmele dezastrului care a zguduit întreaga lume, scrie boredpanda.com.

Un fotograf polonez a călătorit până acolo, pentru a arăta lumii, în premieră, cum arată Fukushima. Imaginile surprinse de Arkadiusz Podniesinski sunt unice și surprind realitatea dezolantă a orașului aflat la doar trei ore de Tokyo.

Citește și: Reactorul repornit după catastrofa de la Fukushima a început să genereze energie electric

Podniesinski a obținut permisul de intrare într-un perimetru de aproximativ 20 de kilometri din Fukushima. La intrarea în oraș, a fost întâmpinat de un semn vechi pe care scria ”energia nucleară este energia unui viitor luminos”.

”Nu cutremurul și tsunamiul au fost responsabile de dezastrul de la Fukushima-Daiichi, ci oamenii”, a scris Podniesinski, pe site-ul lui.

Fotograful a arătat că a dorit să facă acest proiect fotografic pentru a trage propriile sale concluzii asupra dezastrului, fără să fie influențat de ”mass-media, de propaganda guvernamentală sau de reprezentanții celor interesați de energia nucleară, care încearcă să minimalizeze efectele dezastrului”. Podniesinski a spus că este de datoria lui să transmită mai departe informațiile obținute. 

Citește și: Idealurile tânărului refugiat din Japonia la Bacău

Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi a avut loc în 11 martie 2011 la centrala electrică atomică Fukushima, în urma cutremurului din nord-estul țării, urmat de un tsunami de mari proporții. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea fotografiile lui Podniesinski. 

 

 

 

Cele mai citite

Robert Negoiță, gata să îl înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei: „Eu nu mai refuz”

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, spune că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL în cazul în care medicul...

Analiza măsurilor Guvernului PSD: Dovada că acestea au dus la creșterea cifrei de afaceri din industrie

În ultimele luni, cifra de afaceri din industrie a României a cunoscut o creștere semnificativă, iar acest lucru nu poate fi neglijat. Datele furnizate...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă