12.8 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO: Papa Francisc onorează martirii din Uganda. Mii de oameni i-au...

GALERIE FOTO: Papa Francisc onorează martirii din Uganda. Mii de oameni i-au ieșit în întâmpinare

 

Papa Francisc a ținut, sâmbătă, o mare liturghie în apropiere de Kampala, și a adus un omagiu martirajului comun al tinerilor catolici și anglicani din secolului al XIX-lea în Uganda: un simbol al unității naționale și un accent pus pe “ecumenismul de sânge” între creștinii din lumea întreagă, relatează Agerpres. 

“Ne amintim azi cu gratitudine de sacrificiul martirilor ugandezi. Ne reamintim și de martirii anglicani, a căror moarte în numele lui Iisus dovedește ecumenismul de sânge”, a subliniat papa într-o țară cu procent de peste 40% catolici și aproximativ 30% anglicani. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini din vizita Papei în Uganda. 

Suveranul Pontif a ținut această cuvântare la sanctuarul național din Namugongo, în apropiere de Kampala, în fața a peste 100.000 de credincioși care i-au făcut o primire foarte călduroasă. 

Mărturia acestor martiri, a remarcat papa, “dovedește tuturor că plăcerile mondene și puterea terestră nu oferă bucurie și nicio pace durabilă”. “Credința în Dumnezeu, onestitatea, integritatea și preocuparea față de celălalt sunt cele care aduc pacea”, a precizat Sfântul Părinte. 

Papa Francisc este așteptat după-amiază pe pista de aviație Kololo, din Kampala, unde se va întâlni cu tineri ugandezi, așa cum a făcut și cu tinerii din Kenya pe marele stadion din Nairobi.

Papa va face apoi o vizită la un centru de caritate din Nalukolongo, unde se va întâlni cu săraci de toate religiile și de toate vârstele. 

Duminică, Suveranul Pontif va întreprinde a treia parte a turneului său african, și cea mai riscantă, vizitând Bangui, capitala Centrafricană, zguduită de violențe interreligioase.

Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Florinel Coman, după derby-ul cu Rapid: „Ar trebui să ne intereseze doar diferenţa față de locul doi. Vom sărbători la Sfântu Gheorghe”

La finalul derby-ului cu Rapid, încheiat la egalitate, scor 2-2, Florinel Coman a declarat că este mai puţin important că FCSB nu a reuşit...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă