20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGarda Națională a primit ordin de retragere din Ferguson

Garda Națională a primit ordin de retragere din Ferguson

Garda Națională a primit ordin de retragere din Ferguson. Decizia a fost luată de guvernatorul statului Missouri (centrul Statelor Unite) după 10 zile în care suburbiea oraşului Saint Louis a fost afectată de peste zece zile de revolte rasiale după ce un tânăr de culoare a fost împuşcat mortal de un poliţist, scrie Mediafax.

"Datorită faptului că situaţia se ameliorează, am ordonat Gărzii Naţionale din Missouri să se retragă sistematic din oraşul Ferguson", a explicat guvernatorul Jay Nixon.

Potrivit lui, poliţia federală este cea care va asigura de-acum securitatea la Ferguson, unde poliţistul Darren Wilson, în vârstă de 28 de ani, l-a împuşcat mortal la 9 august pe Michael Brown, în vârstă de 18 ani, cu cel puţin şase gloanţe.

Mobilizarea Gărzii Naţionale a fost considerată un semn al eşecului poliţiei federale şi celei locale de a gestiona situaţia, după ce manifestaţiile de la Ferguson au degenerat în revolte şi acte de vandalism, mai scrie Mediafax.

Versiunile poliţiei şi mai multor martori nu converg. Potrivit poliţiei, Michael Brown ar fi încercat să intre în posesia armei poliţistului care l-a împuşcat. În opinia altor martori, inclusiv a unui prieten al lui Michael Brown care îl însoţea, el nu avea nimic în mână.

Moartea lui Michael Brown a luat o dimensiune naţională şi se află pe primele pagini ale ziarelor deoarece a reanimat spectrul rasismului în Statele Unite.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă