8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania, acuzată că ar fi muşamalizat violul unei minore cu cetăţenie rusă

Germania, acuzată că ar fi muşamalizat violul unei minore cu cetăţenie rusă

Germania este acuzată de ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, că ar fi muşamalizat un presupus viol al unei fete de 13 ani, cu cetăţenie rusă, care a dispărut pentru mai bine de o zi, în Germania, în 11 ianuarie, informează postul Radio Free Europe, citat de Mediafax.

Şeful diplomaţiei ruse a vorbit despre cazul fetei marţi, într-o conferinţă de presă. Serghei Lavrov a făcut apel la “adevăr şi justiţie” şi a precizat că “este clar” că fata nu a dispărut, în mod voluntar, timp de 30 de ore.

“Sper că aceste probleme legate de imigraţie nu conduc la muşamalizarea realităţii pentru vreun motiv corect din punct de vedere al politicii interne”, a mai spus ministrul de Externe.

Procurorii din Berlin investighează doi bărbaţi care ar fi avut legături cu dispariţia minorei identificată drept Lisa.F., încercând să afle dacă aceasta a fost supusă unui act de viol, în condiţiile în care povestea fetei conţine contradicţii.

Incidentul a provocat indignare în presă, fiind organizate mitinguri de comunitatea rusă din Berlin, la care protestatarii au scandat că minora a fost răpită şi violată de un grup de imigranţi din Orientul Mijlociu.

Potrivit agenţiei de presă germană DPA, un purtător de cuvânt al Parchetului german a declarat că incidentul este încă investigat de autorităţi. “Nu am reuşit să clarificăm, până acum, ce s-a întâmplat în acea perioadă”, a indicat acesta.

Televiziunea rusă de stat, Channel One, a prezentat povestea minorei pe 16 ianuarie, publicând şi o înregistrare video în care presupuşii atacatori îşi mărturiseau faptele. Înregistrarea video ar fi provenit de la grupul de hackeri Anonymous, legitimitatea materialului fiind pusă la îndoială de o parte a autorităţilor ruse.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă