7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE: MAE: O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Germania

UPDATE: MAE: O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Germania

UPDATE 11.48: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, că printre victimele accidentului feroviar din Germania este şi o româncă, a cărei stări de sănătate este gravă, potrivit Agerpres.

“Potrivit informaţiilor primite în cursul acestei zile de către Oficiul consular român din partea reprezentanţilor poliţiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificată şi o femeie de cetăţenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă”, a precizat miercuri MAE. 

Sursa citată adaugă că, în urma coliziunii celor două trenuri, care a avut loc marţi în landul Bavaria, din sudul Germaniei, Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale pentru a verifica dacă în accident au fost afectaţi cetăţeni români. 
—–

Bilanţul accidentului feroviar de marţi, din Germania, a ajuns la 11 morţi, după ce pasagerul ce a fost dat dispărut în urma accidentului a fost găsit decedat, informează DPA, citat de Agerpres.

Accidentul s-a produs marţi în jurul orei locale 06:50 (05:50 GMT) la o oră de vârf în cursul dimineţii, aproximativ la jumătatea drumului de şase kilometri între staţiunea Bad Aibling şi oraşul Kolbermoor din Bavaria, în apropiere de graniţa cu Austria. Trenurile transportau în total circa 150 de pasageri, în principal navetişti. Conform poliţiei, mai multe persoane s-ar fi putut afla în trenuri dacă această săptămână nu era una de vacanţă. 

Citeşte şi: FOTO: Două trenuri s-au ciocnit în Germania: Cel puțin 10 morți și 150 răniți

Sute de membri ai serviciilor de urgenţă, inclusiv echipe de salvamontişti, au intervenit pentru a-i salva pe pasageri de la locul accidentului, unde vagoanele de tren au rămas răsturnate lângă şine. Optsprezece persoane sunt rănite grav, iar alte 60 au suferit răni uşoare, conform poliţiei. 

Accidentul, care a avut loc într-o curbă cu vizibilitate redusă, a fost cauzat de o ‘eroare umană’, potrivit rezultatelor anchetei preliminare. Experţii examinează două ‘cutii negre’ găsite bordul trenurilor, o a treia fiind dată dispărută la locul accidentului. 

Ministrul transporturilor german Alexander Dobrindt a menţionat că trenurile şi calea ferată erau dotate cu sistemul automat de frânare PZB, care a fost introdus în Germania după ce 10 persoane au murit în 2011 în apropiere de Magdeburg, atunci când un conductor de tren nu a oprit la două semnale roşii. 

Cel mai grav accident de tren survenit în Germania după război s-a produs în 1998, când 101 persoane au murit în oraşul Eschede după ce un tren de mare viteză a deraiat. 

 

 

 

 

Cele mai citite

Vești bune pentru șoferii din București! Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă începând de duminică

Circulația pe Podul Grant din București va fi reluată de duminică, 31 martie, pe sensul Crângaşi-Turda, anunță site-ul g4media.ro. Traficul va fi redeschis după aproape...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă