7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialGermania crește numărul agenților de pază din TRENURI, după atacul în care...

Germania crește numărul agenților de pază din TRENURI, după atacul în care au fost răniți patru pasageri

Compania de transport feroviar din Germania a anunţat miercuri că va spori cu 500 numărul de agenţi de pază din trenuri şi gări în următorii ani, după atacul de săptămâna trecută în care un tânăr a rănit cu toporul patru pasageri, relatează Reuters citată de Agerpres.

Directorul executiv al companiei Deutsche Bahn, Ruediger Grube, a declarat că operatorul de transport feroviar îşi va spori de asemenea cooperarea cu poliţia federală. 

“Vom spori cooperarea în privinţa securităţii. Vom angaja 500 de agenţi de pază suplimentari în următorii ani”, a precizat el. 

Noii angajaţi se vor adăuga celor 3.700 de agenţi de pază şi celor 5.000 de poliţişti federali care acţionează deja în trenuri şi gări, a mai spus Grube. 

Imediat după atacul de la 18 iulie dintr-un tren în apropiere de Wuerzburg, în sudul ţării, Deutsche Bahn a anunţat că va instala mai multe camere de filmat în trenuri şi gări. 

Poliţia investighează în continuare trecutul refugiatului de 17 ani care a rănit patru turişti din Hong Kong în tren şi o localnică în timp ce încerca să fugă, înainte de a fi împuşcat mortal de poliţie. 

Autorităţile au precizat că refugiatul, care este posibil să fi venit din Afganistan sau Pakistan, avea legături mai vechi cu grupări extremiste islamiste.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă