11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania dezvăluie un plan pentru criza refugiaților

Germania dezvăluie un plan pentru criza refugiaților

Germania va dezvălui pe 24 septembrie un pachet cuprinzător de măsuri prin care să facă faţă crizei refugiaţilor, care se intensifică, a anunţat luni cancelarul Angela Merkel, potrivit Mediafax

Germania se aşteaptă să primească aproximativ 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, de patru ori mai mulţi decât în 2014 şi cu mult mai mulţi decât orice alt stat membru al Uniunii Europene (UE).

Citește și: Balcanii, ruta traficului cu imigranţi

Merkel a îndemnat – în conferinţa sa de presă anuală de luni – celelalte state membre UE să-şi accepte partea “corectă” de azilanţi.

Ea a subliniat că este necesar ca Italia – care a primit un număr uriaş de imigranţi ce au traversa Mediterana – să primească ajutor de la celelalte state UE.

Merkel a criticat mai multe ţări, inclusiv Slovacia, care au respins imigranţi din ţări musulmane.

“Dacă începem să spunem «eu nu vreau musulmani», acesta nu poate să fie un lucru bun”, a declarat cancelarul.

Merkel a subliniat că actuala criză cu care se confruntă Europa este un adevărat test pentru idealul drepturilor universale care se află la baza Uniunii.

“Dacă Europa eşuează în problema refugiaţilor, dacă această legătură strânsă cu drepturile universale civile este ruptă, atunci nu va mai fi vorba despre Europa pe care ne-o dorim”, a avertizat cancelarul.

Potrivit ONU, peste 300.000 de persoane au fugit până în prezent către Europa, din calea războiului şi dificultărilor economice cu care se confruntă în ţări din Orientul Mijlociu şi Africa.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă