14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania refuză o comandă de avioane Eurofighter cu defecte

Germania refuză o comandă de avioane Eurofighter cu defecte

Germania a descoperit un defect de fabricație la avioanele de vânătoare Eurofighter comandate şi a decis să nu mai facă recepția lor, a anunțat ministrul german al Apărării.

Potrivit Mediafax, Berlinul a decis, de asemenea să reducă la jumătate timpul de zbor anual al aparatelor sale Eurofighter, de la 3.000 la 1.500 de ore de zbor pe an, potrivit unui comunicat.

Defectul descoperit se referă la partea posterioară a carlingii, a precizat ministerul în comunicat. Potrivit site-ului de Internet Spiegel Online, acesta poate antrena o instabilitate a avionului.

Berlinul a decis să nu mai recepţioneze aeronavele Eurofighter comandate "până când nu se vor elucida aspectele comerciale".

Eurofighter este construit de Airbus, în colaborare cu firma britanică BAE Systems şi cea italiană Finmeccanica.
Armata germană se confruntă în prezent cu o serie de dificultăţi pe fondul restricţiilor bugetare.

Potrivit unui tabel publicat de săptămânalul Der Spiegel, citând surse militare, doar 41 de elicoptere din totalul de 190 aflate în serviciul armatei germane sunt operaţionale. Dintre avioanele de luptă Eurofighter şi Tornado, doar 80 de aparate sunt funcţionale efectiv din totalul de 239, mai scrie Mediafax.

Germania a renunţat deja la ultimile comenzi de Eurofighter.

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă