6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania şi Franţa ar putea coordona o misiune de reconstrucţie a Siriei,...

Germania şi Franţa ar putea coordona o misiune de reconstrucţie a Siriei, după încheierea războiului

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, i-a propus Franţei, în timpul unui discurs susţinut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, să coordoneze împreună o misiune de reconstrucţie a Siriei, după încheierea războiului din acest stat, potrivit EFE, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului, după ce se va forma un “nou guvern legitim”, reconstrucţia Siriei nu necesită doar “noi pietre”, ci şi “persoane cu multe capacităţi”, astfel că în a doua etapă a reconstrucţiei partenerii europeni pot aduce o contribuţie importantă.

Citeşte şi:  MAE: România salută acordul pentru pace în Siria

Astfel, ea a menţionat că Germania este dispusă să-şi asume sarcini în cadrul acestui efort şi a apreciat că pot contribui şi alte ţări, în special Franţa, subliniind că Berlinul şi Parisul ar urma să conducă împreună această iniţiativă. 

Referindu-se tot la Siria, Ursula von der Leyen a apreciat drept o ‘decizie bună’ hotărârea adoptată joi la reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO privind desfăşurarea unei misiuni maritime a Alianţei în Marea Egee împotriva traficanţilor de migranţi, misiune propusă de Germania şi Turcia.

Citeşte şi: Acord pentru pace în Siria: Când ar putea intra în vigoare înțelegerea de la Munchen

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă