20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania trimite acasă 100.000 de migranți ilegali. Care va fi procedura

Germania trimite acasă 100.000 de migranți ilegali. Care va fi procedura

Ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, estimează la circa 90.000-100.000 numărul de migranţi ilegali ce vor părăsi benevol sau vor fi retrimişi din Germania în anul 2016, informează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Ponderea persoanelor care vor fi trimise acasă este în creştere puternică faţă de anii anteriori, însă 'insuficientă' dată fiind amploarea afluxului de migranţi în 2015.

'Dacă actuala evoluţie continuă, vom avea la sfârşitul anului între 90.000 şi 100.000 de plecări benevole şi de retrimiteri. Este bine, însă insuficient. De aceea, trebuie să lucrăm pentru ca toţi cei care trebuie să părăsească teritoriul ţării noastre să o facă într-adevăr', a declarat Thomas de Maiziere miercuri, după şedinţa de guvern. 

În perioada ianuarie-aprilie 2016, circa 20.000 de persoane care nu aveau statut legal în Germania s-au întors în ţările lor în mod benevol, în cadrul programelor guvernamentale. Acest număr constituie o creştere puternică faţă de anii precedenţi (37.220 în întreg anul 2015 şi 13.574 în 2014). 

În ceea ce priveşte repatrierile forţate, 9.280 de persoane au fost retrimise în ţările lor în decursul primelor luni ale anului. Au fost 22.369 de asemenea repatrieri în 2015 şi 13.851 în 2014. 

Berlinul şi-a fixat drept obiectiv creşterea ritmului de repatriere a migranţilor cărora le-au fost respinse cererile de azil, în condiţiile în care în Germania au sosit aproape un milion de solicitanţi de azil în 2015. 

În acest scop, Berlinul a adoptat proceduri de examinare accelerată a cererilor de azil, a declarat mai multe state din Balcani drept ţări de origine sigure, pentru a accelera expulzările, şi intenţionează să facă acelaşi lucru cu unele ţări din Africa de Nord.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă