16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialGermania va cumpăra un sistem antirachetă cu rază medie

Germania va cumpăra un sistem antirachetă cu rază medie

Germania a semnat un contract pentru achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă dezvoltat în colaborare cu Statele Unite şi Italia, informează Mediafax.

Guvernul Germaniei a optat pentru achiziţionarea Sistemului antiaerian cu rază medie de acţiune (Medium Extended Air Defense System – MEADS), dezvoltat de compania americană Lockheed Martin în colaborare cu grupul german MBDA şi cu firme italiene.

Citește și: Despre apărarea antirachetă a NATO

Prin această opţiune, Guvernul de la Berlin a refuzat propunerea achiziţionării sistemului Patriot, al companiei americane Raytheon.

Potrivit postului german ARD, contractul pentru cumpărarea sistemului MEADS este de 4 miliarde de euro, primind inclusiv aprobarea lui Volker Wieker, şeful Statului Major al armatei germane.

“Sistemul MEADS combină modalităţi superioare de protecţie într-o manieră flexibilă, pentru contracararea rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră a dronelor şi avioanelor”, a comunicat grupul MBDA.

Proiectul privind dezvoltarea unui sistem antiaerian şi antirachetă a fost iniţiat în urmă cu zece ani. Noul sistem va înlocui actualele echipamente antirachetă ale armatei germane – Patriot, produse de compania americană Raytheon în anii 1980.

Sistemul antirachetă MEADS este amplasat pe platforme mobile, putând distruge rachete balistice şi avioane şi având o rază de acţiune de 360 de grade.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă