12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialGermania va introduce o taxă pentru cei care vor circula pe autostrăzi

Germania va introduce o taxă pentru cei care vor circula pe autostrăzi

Autoritățile din Germania au luat o decizie importantă cu autostrăzile, cei care circulă pe acestea fiind nevoiți să plătească o taxă periodică, arată Reuters.

Berlinul și Comisia Europeană au ajuns la un acord pentru introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate în tranzit. Valoarea vignetei introduse variază în funcție de nivelul de poluare al mașinii și de perioada pentru care e eliberată.

Şoferii străini vor putea cumpăra abonamente pe termen scurt, de 2,5 euro, pentru 10 zile, nivelul maxim de taxare fiind de 130 de euro pe an. Până acum erau taxate doar autocamioanele naționale și străine, cu o greutate mai are de 7,5 tone.

Nu numai cei ce tranzitează autostrăzile din Germania trebuie să plătească o astfel de taxă. Și șoferii germani vor trebui să cumpere un abonament anual de 130 de euro, dar o parte din sumă va fi compensată printr-o reducere a actualelor taxe pe mașini.

Ministrul german al Transporturilor spune că noua taxă va aduce 500 de milioane anual la buget, iar banii vor fi investiţi în infrastructură.

Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă