14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialGermania vrea să înceapă DEPORTAREA imigranților

Germania vrea să înceapă DEPORTAREA imigranților

Germania vrea să înceapă proceduri pentru deportarea accerată a imigranților clandestini precum și pentru respingerea noilor cereri de azil.

Aceste măsuri, destinate gestionării crizei migraţiei, ar putea începe săptămâna viitoare, informează Reuters, citată de Mediafax.

Peter Altmaier, şeful de cabinet al lui cancelarului german, Angela Merkel, a declarat că noile măsuri ar putea intra în vigoare mai devreme de 1 noiembrie, data care se anunţase anterior.

"Ar fi un bun semnal", a subliniat el, vineri, la postul TV ARD. "Anul acesta, vrem să ne îmbunătăţim şi să accelerăm procedurile de deportare sau de respingere a aplicanţilor, care nu au niciun motiv să rămână aici", a precizat Altmaier, pe care Merkel l-a numit în cursul acestei luni să se ocupe de operaţiunile Guvernului german în vederea gestionării crizei migraţiei.

Noile reguli mai restrictive au ca scop accelerarea procedurilor de acordare a azilului şi de deportare a imigranţilor din sud-estul Europei, pentru a se concentra asupra refugiaţilor din ţări precum Siria, Irak şi Afganistan.

Germania se aşteaptă să primească peste 800.000 de solicitări de azil în cursul acestui an.

Suportul cetăţenilor germani pentru alianţa conservatoare a lui Merkel a scăzut din cauza abordării crizei imigraţiei de către Guvenul german, mulţi cetăţeni germani fiind de părere că ţara nu poate face faţă fluxului de imigranţi.

Liderii mai multor state europene se vor întâlni duminică la Bruxelles, în cadrul unui summit organizat pe tema migraţiei, la care a fost invitată şi România.

Slovenia se confruntă, de o săptămână, cu un număr record de imigranţi pe teritoriul statului, fiind înregistraţi peste 47.000 de extracomunitari în acest interval. Instabilitatea curentă din Slovenia a fost generată de decizia Ungariei de vinerea trecută de a-şi închide frontiera cu Croaţia, după ce anterior o închisese şi pe cea cu Serbia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vladimir Putin, reacție după atentatul asupra premierului slovac Robert Fico

Președintele Vladimir Putin a vorbit despre atentatul asupra premierului slovac Robert Fico. Liderul de la Kremlin consideră atacul drept o "crimă odioasă". ''Am aflat cu...

Finlanda vrea să aducă rezerviști pentru patrulare la granița cu Rusia

Finlanda plănuiește să folosească rezerviști pentru a patrula la granița comună cu Rusia. Mii de rezerviști ar putea fi trimiși în zonă. Decizia va...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă